Mongrip: polsbandjes om deel te worden van de legende

Deze exclusieve accessoires worden gemaakt uit F1-banden.

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 23 november 2021
  • Aankoop
  • 2.908 weergaven

Het in 2016 opgerichte Mongrip is waarschijnlijk het enige luxemerk dat overblijfselen uit de autoracerij omtovert tot modeaccessoires. Het basisidee, dat ontsproot uit het brein van Braziliaans racepiloot Augusto Farfus en Italiaans zakenman Giancarlo Medici, was eenvoudig: banden recupereren die tijdens races gemonteerd waren op de auto’s van de grootste piloten, om ze te gebruiken als basismateriaal om unieke polsbandjes te maken. 

Veel meer dan enkel wat rubber

Jaren van onderzoek, testen en de keuze van leveranciers waren nodig om een polsbandje van hoge kwaliteit te ontwikkelen. Accessoires die dus ontwikkeld worden op basis van een gecertificeerde band, gebruikt tijdens het wereldkampioenschap F1 in het verleden, maar ook in andere autosportcompetities. Deze banden worden geselecteerd en gekocht door internationale consultants en door kenners van renstallen bij privéverzamelaars en professionals. Voor ze verwerkt worden, worden alle banden zorgvuldig geanalyseerd en getest in een laboratorium. Nadat ze gevalideerd zijn, worden ze versneden door middel van een gepatenteerde techniek die ervoor zorgt dat de Kevlar structuur in de band behouden blijft. 

Druppelsgewijze productie

In functie van de afmetingen, fysieke karakteristieken, staat en bouwwijze van de band, maken de ambachtslui van Mongrip een beperkte reeks armbandjes van nooit meer dan 500 stuks. Elk accessoire krijgt een identificatienummer dat gelinkt is aan de unieke band waarvan het gemaakt is. Echte verzamelstukken die tegelijkertijd authentiek, uniek en exclusief zijn. De sluiting, gemaakt van zilver, staal of 18-karaat goud, draagt ofwel het logo van het merk, ofwel een herkenbaar teken wanneer het gaat om een exclusieve collectie. Prijzen voor de meest recente GT Race-collectie starten bij € 66,37 per stuk, maar de prijzen kunnen stijgen tot € 4.400 voor een armband uit de Ayrton Senna Legend Limited-collectie met 18-karaat goud!

Wil je steeds het laatste autoadvies ontvangen?

Vond je dit artikel interessant en wil je steeds het laatste autoadvies, autoweetjes en tips meteen in je mailbox? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:


Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Deze gloednieuwe McLaren P1 viel ten prooi aan orkaan Ian

Deze gloednieuwe McLaren P1 viel ten prooi aan orkaan Ian

De eigenaar had de bolide nog maar een week in zijn bezit!

Aston Martin deels in Chinese handen

Aston Martin deels in Chinese handen

Geely, dat ook al eigenaar is van onder andere Volvo, Polestar, Lynk & Co en Lotus, neemt een belang van 7,6% in de Britse autobouwer.

Ford Super Duty: mag het iets meer zijn?

Ford Super Duty: mag het iets meer zijn?

Of beter: veel meer, want naast deze pick-up ziet de Ford Ranger eruit als een stadswagen. En uiteraard komt hij niet naar Europa...

Officieel: Maserati GranTurismo, de alternatieve keuze

Officieel: Maserati GranTurismo, de alternatieve keuze

Maserati stelt zijn nieuwe GranTurismo voor, een sportief model dat genoeg comfort moet bieden om lange afstanden in alle rust af te leggen. Een alternatieve keuze in het GT-segment, en dat zowel in benzine-uitvoering als 100 % elektrisch.

Aanbevolen tests voor jou

3,5 /5 Test: Mercedes EQB 250, een elektrische trukendoos

Test: Mercedes EQB 250, een elektrische trukendoos

De SUV met de ster op de neus is één van de weinige elektrische modellen die tot 7 passagiers kan vervoeren! Maar volstaat dat om zijn eerder stevige tarief te rechtvaardigen?

3,9 /5 Test: DS 7, performanter dan ooit!

Test: DS 7, performanter dan ooit!

Aan het begin van de zomer gaf DS zijn 7 een opfrisbeurt. Op het programma stonden een aantal esthetische en technologische verbeteringen, maar vooral een nieuwe ‘DS Performance’-uitvoering! Volstaat dat om het hoofd te bieden aan de concurrentie?

Kia Sportage vs. Toyota RAV4: strijd der plug-ins!

Kia Sportage vs. Toyota RAV4: strijd der plug-ins!

Heeft de zeer aantrekkelijke Kia Sportage het in zich om ’s werelds best verkochte auto te verslaan? Het antwoord ligt in een confrontatie tussen de plug-in hybride versies van deze twee sterren binnen het SUV-segment.

3,5 /5 Test: Suzuki Vitara Strong Hybrid, discrete efficiëntie

Test: Suzuki Vitara Strong Hybrid, discrete efficiëntie

De Vitara heeft de luxe om zichzelf de nieuwe ‘full hybrid’ aandrijving van Suzuki cadeau te doen. Een stevige extra troef in tijden van hoge brandstofkosten?

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Deze ‘Belgische’ Ferrari stond mee aan de wieg van de F40

Deze ‘Belgische’ Ferrari stond mee aan de wieg van de F40

Er werden vijf exemplaren gebouwd van de Ferrari 288 GTO Evoluzione, en dit exemplaar werd geleverd aan onze landgenoot Jean Blaton.

Toekomstige klassieker: Alfa Romeo 156, de diva!

Toekomstige klassieker: Alfa Romeo 156, de diva!

Na een hoekige en wat lomp ogende 155 knoopte Alfa Romeo met de 156 in 1997 opnieuw aan met de traditie van sensuele lijnen! Zijn design, uit de pen van Walter da Silva, weet ook vandaag nog te verleiden en het model wordt beschouwd als een ‘grand cru’ voor het merk! Ga ervoor, want hij is nog betaalbaar! Maar waar moet je op letten?

Zoveel kost de BMW M3 Touring

Zoveel kost de BMW M3 Touring

BMW vraagt net geen 100.000 euro voor de basisuitvoering, maar dan kan je ook nog in de optielijst duiken...

Tesla blijft zijn netwerk in Europa uitbreiden!

Tesla blijft zijn netwerk in Europa uitbreiden!

Het aantal laadpalen van het Amerikaanse merk dat voor iedereen toegankelijk is, is bijna even hoog als dat van het aantal installaties van Ionity of Fastned!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 19.990
2022
1.000 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.750
2021
6 km

Benzine, Manueel

€ 27.950
2021
14 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Diesel, Manueel

€ 12.800
2019
124.771 km

Benzine, Automaat

€ 39.990
2021
16.500 km

Automaat

€ 67.900
2020
28.030 km

Benzine, Manueel

€ 15.490
2020
23.750 km