Mooi weer? Maak je auto lenteklaar met deze 7 tips!

Wie naar buiten kijkt, weet het zeker: de winter is nu echt wel voorbij. Tijd om de winterschade aan je auto op te meten, en hem klaar te maken voor de lente. Met deze 7 tips heb je dat in no time voor elkaar.

  • Bervoets Wim
  • 20 april 2018
  • Onderhoud

1. Wissel je winterbanden voor zomerbanden

Winterbanden bieden betere grip onder de 7 graden. Het omgekeerde geldt dus ook: doordat ze zachter zijn, zijn ze minder geschikt bij warm weer. Bovendien slijten ze dan ook sneller. Rij er dus niet te lang meer op rond, maar stockeer ze tot dit najaar.

2. Check je ruitenvloeistof

Tijdens de winter zal je voorruit vaak bevroren zijn geweest, of vuil van het strooizout. Vaak de ruiten even schoon gesproeid? Vul dan je ruitenvloeistof weer aan, zodat je hetzelfde kan blijven doen als je voorruit onder de insectenbrij zit.

3. Vervang je ruitenwisserbladen

Als je auto dag en nacht buiten staat, en je ruitenwissers regelmatig aan je voorruit zijn gevroren, kan het zijn dat er scheurtjes in het rubber zitten. Niets zo veilig als een goeie afvoer van water op je voorruit bij regenbuien, dus zorg ervoor dat de ruitenwisserbladen in optimale conditie zijn en koop er desnoods nieuwe.

4. Poets je auto

Niets zo nefast voor je lak als strooizout. Profiteer dus van het mooie weer om je auto onder handen te nemen en grondig schoon te maken. Vergeet vooral de onderkant niet: het opspattende strooizout blijft aan de onderkant van je auto hangen. Ga je naar de carwash, dan heeft die er wellicht een speciaal programma voor.

5. Vergeet de binnenkant niet

Maak van de gelegenheid gebruik om een lentepoets te houden in je auto zelf: gooi papiertjes, lege blikjes en flesjes weg, vervang dat ene geurboompje dat al een tijdje niet meer werkt door iets lentefris, en ga even met stofzuiger en poetsdoek aan de slag. Zo kan je interieur er weer een tijdje tegen.

6. Check je auto op krassen en putjes

Misschien is het je tijdens de winter niet opgevallen, maar ontdek je na je schoonmaakbeurt krassen of putjes op je lak of op je voorruit, behandel ze dan meteen of laat ze door iemand herstellen. Een putje of sterretje in je voorruit mag je in geen geval groter laten worden…

7. Kijk nog even naar je airco

Met warmere temperaturen is er niets zo heerlijk als klimaatregeling in de auto. Misschien heb je die tijdens de winter niet vaak gebruikt, of is er stof of vuil in de filter geraakt. Even laten nakijken en je houdt het hoofd koel in het lenteweer.

Meer lezen over:

Over de auteur: Bervoets Wim Wim Bervoets is redacteur bij Vroom sinds 2016. Hij interesseert zich voor alles van stadsauto’s tot sportwagens, en kijkt met een open blik naar de mobiliteit en brandstoffen van de toekomst.
Toch droomt hij nog altijd van een Lotus Elise...

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Zoveel kost de Audi Q6 e-tron

Zoveel kost de Audi Q6 e-tron

De Audi Q6 e-tron is nu te bestellen in verschillende uitvoeringen met een vanafprijs van 75.900 euro, maar hij zou binnenkort goedkoper moeten worden...

Is deze Model Y de meest interessante Tesla van allemaal?

Is deze Model Y de meest interessante Tesla van allemaal?

De nieuwe Model Y Long Range RWD biedt tot 600 km actieradius voor een vanafprijs van 49.970 euro, waarmee het qua prijs/autonomie de meest interessante Tesla van allemaal is!

Tesla Model 3: €4.000 goedkoper

Tesla Model 3: €4.000 goedkoper

Tesla heeft de prijs van beide varianten van de Model 3 Highland met 4.000 euro verlaagd, en de Long Range krijgt een nieuwe naam.

Zoveel kost de nieuwe Skoda Kodiaq

Zoveel kost de nieuwe Skoda Kodiaq

Er zijn al twee speciale reeksen te bestellen: de Kodiaq Family vanaf 38.990 euro en de Kodiaq Corporate die begint bij 46.980 euro.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km