Deze Nissan Skyline GT-R R34 is 1,2 miljoen euro waard!

Het is echter wel een GT-R R34 die door Paul Walker is aangepast en bestuurd tijdens de opnames van de 4e film in de Fast & Furious-saga.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 11 mei 2023
  • Kosten

Deze Nissan Skyline R34 zou weleens de duurste GT-R ooit verkocht kunnen zijn! En dat zeggen we niet zomaar, want het model heeft de ongelooflijke som van 1.357.000 dollar (1.236.000 euro aan de huidige wisselkoers) bereikt tijdens een veiling van Bonhams. Maar deze Japanse sportwagen heeft dan ook een uitzonderlijke stamboom...Uniek exemplaar

Deze Nissan Skyline GT-R R34 uit 2000 werd namelijk bestuurd door Paul Walker tijdens de 4e film in de Fast & Furious-saga, en het is echt een uniek exemplaar. Hij werd namelijk speciaal aangepast op vraag van de intussen overleden Amerikaanse acteur. En de lijst met aanpassingen is erg lang...

Grondig aangepakt

Naast zijn Bayside Blue-lakkleur, kreeg de Japanner ook een nieuwe intercooler van Turbonetics, Nismo-verlagingsveren, velgen van Volk Racing, een op maat gemaakte roilkooi, verbeterde remmen met 6 zuigers vooraan en 4 achteraan, en een nieuwe voorbumper en uitlaat van Nismo. Dankzij deze verbeteringen levert de RB26 van deze 'Godzilla' nu 550 pk in plaats van zijn originele 280 pk! En dat zijn nog maar de uiterlijke en mechanische aanpassingen.Recordprijs

Aan boord kreegt deze GT-R een nieuw Momo-stuur met Alcantara, een op maat gemaakt dashboard en centraal display op vraag van de acteur, en tenslotte ook nog OMP-kuipstoelen. Die van de bestuurder staat zelfs nog "op dezelfde positie als gebruikt door Paul Walker tijdens de opnames". Gezien de hype rond deze generatie Skyline GT-R, de populariteit van de Fast & Furious-filmsaga en die van de Amerikaanse acteur die in 2013 overleed, mag het uiteindelijk niet verbazen dat deze Nissan alle records heeft gebroken.

Wil je steeds het laatste autoadvies ontvangen?

Vond je dit artikel interessant en wil je steeds het laatste autoadvies, autoweetjes en tips meteen in je mailbox? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: Bonhams.

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Koopje van het moment: Alfa Romeo 164 Q4, de versie waar de liefhebbers op zaten te wachten!

Koopje van het moment: Alfa Romeo 164 Q4, de versie waar de liefhebbers op zaten te wachten!

Toen Alfa Romeo aan het einde van de jaren ‘80 met de 164 zijn vlaggenschip op de markt bracht, was het al een hele tijd geleden dat het merk nog eens een valabel alternatief voor de ongenaakbare Duitse berlines kon aanbieden. De beste poging was deze Q4-versie, die pas veel later gelanceerd werd!

De Ferrari Enzo van Fernando Alonso staat te koop!

De Ferrari Enzo van Fernando Alonso staat te koop!

De Italiaanse supercar wordt geschat op meer dan 5 miljoen euro door Monaco Car Auctions!

Uitzonderlijke en geheime Ferrari-privécollectie te koop bij RM Sotheby's

Uitzonderlijke en geheime Ferrari-privécollectie te koop bij RM Sotheby's

Het beroemde veilinghuis RM Sotheby's heeft de verkoop aangekondigd van een geheim gehouden privécollectie. De verzameling krijgt de naam 'The Aurora Collection' en omvat 14 wagens die alle records zouden kunnen breken...

Collectors item: een van de belangrijkste en meest onbekende Ferrari's ooit staat te koop!

Collectors item: een van de belangrijkste en meest onbekende Ferrari's ooit staat te koop!

Het is 1966. Lamborghini maakt furore door de Miura voor te stellen, een futuristische supercar met zijn motor en versnellingsbak centraal achterin. Achter de schermen werkt Ferrari aan een meer traditionele tegenhanger. Dit is het prototype van dit nieuwe model, dat een van de meest iconische Ferrari's aller tijden vooraf ging!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 25.990
2021
7.100 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km