Synthetische brandstoffen: alternatief voor het einde van verbrandingsmotoren?

De Europese Unie overweegt om vanaf 2035 motoren op basis van synthetische brandstof toe te staan, om zo de tegenstanders van het einde van de verbrandingsmotor tevreden te stellen.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 13 maart 2023
  • Wetgeving

Het einde van de verbrandingsmotor blijft de gemoederen bedaren en voedt ruimte discussies binnen de Europese Commissie. Het definitieve besluit over het verbod op de verkoop van nieuwe auto's met verbrandingsmotor na 2035 had eigenlijk op 7 maart genomen moeten worden. Het besluit moest vanwege een last-minute wijziging van Duitsland echter worden uitgesteld naar een nog onbekende datum…

Worden synthetische brandstoffen uiteindelijk toegestaan?

De tegenstanders van dit verbod zijn uiteindelijk talrijk: naast Duitsland zijn ook Italië, Bulgarije en Polen niet enthousiast over deze wet. Volgens onze collega's van Automotive News heeft de Europese Unie haar standpunt bijgesteld om de spanningen te verminderen en uiteindelijk de verkoop van motoren op basis van synthetische brandstof na 2035 toch toe te staan.

Tijd voor nieuwe besprekingen...

Voordat dit nieuwe voorstel wordt aangenomen, moeten verschillende landen nu om de tafel gaan zitten om hierover te onderhandelen. Het blijft afwachten of Europa erin zal slagen om de tegenstanders, en met name Duitsland, opnieuw aan boord te krijgen om de definitieve stemming over het verbod op de verkoop van nieuwe auto's met verbrandingsmotor te hervatten…

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Tesla heeft een contactloos testcentrum in Zweden!

Tesla heeft een contactloos testcentrum in Zweden!

Het is gemakkelijker dan ooit om een Model S, 3, X of Y te testen. Je moet enkel een afspraak maken op de site van Tesla, ter plaatse eens bellen en je bent binnen.

Koopje van het moment: Jaguar S-Type, een Jag voor minder dan €3.000!

Koopje van het moment: Jaguar S-Type, een Jag voor minder dan €3.000!

Ja, je kan al met een Jaguar rijden voor een zeer schappelijke prijs. Maar is dat wel een goed idee?

Dit is de Belgische prijs van de offroader Ford Bronco

Dit is de Belgische prijs van de offroader Ford Bronco

Ford gaat binnenkort de bestelboeken openen van zijn iconische Bronco op enkele Europese markten, waaronder België. Maar je zal je moeten haasten, want er zijn er niet genoeg voor iedereen!

Ooit van een ‘autoplant’ gehoord?

Ooit van een ‘autoplant’ gehoord?

Audi België heeft samen met Daniel Ost, de Belgische meesterbloemist, een prototype ontwikkeld om een plant in de auto te houden. Als het idee aanslaat bij de klanten, zal dit plantje ook aangeboden worden als accessoire.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.999
2018
24.489 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km