Verkoop je wagen sneller op VROOM.be: maak de perfecte foto’s!

Je wil je wagen snel en veilig te koop aanbieden op VROOM.be. Maar hoe maak je nu de perfecte foto’s van je wagen? Volg onze fototips voor meer kans op een snelle verkoop!
 • VROOM Team VROOM Team
 • 23 augustus 2019
 • Verkopen

Verkoop je wagen sneller op VROOM.be: maak de perfecte foto’s!

Breng je wagen in showroomconditie!

Als je je wagen verkoopt, is er veel kans dat je zelf ook een nieuwe wagen gekocht hebt of van plan bent dit te doen. Je bezoekt showrooms en ziet de wagens er staan in volle glorie. Bekijk de wagen die je wil verkopen dus ook vanuit het standpunt van de potentiële koper en breng je wagen ook in showroomconditie! Je wagen is dan niet alleen fotogeniek, maar ook klaar om eventuele kopers te overtuigen!

Dus: wassen, waxen en polieren, velgen poetsen, grondig stofzuigen, ook de kofferruimte. Zorg ook voor propere ruiten. Als je vloermatten versleten zijn koop je een proper nieuw setje of laat je ze gewoon weg!

Verkoop je wagen sneller op VROOM.be: maak de perfecte foto’s!
Verkoop je wagen sneller op VROOM.be: maak de perfecte foto’s!

Kies het goede moment en de goede locatie

 • Kies een plek in de schaduw of een dag met lichte bewolking zodat er geen té grote reflecties te zien zijn op je wagen. 

 • Vermijd parkings of parkeergarages: hier kan je meestal te weinig afstand nemen en de reflecties van de verfstrepen op de grond kunnen de lijnen van de wagen vervormen.

 • Parkeer je wagen op een plek waar je er goed helemaal rond kunt (zorg voor minstens 10 meter plaats rondom de wagen). Zorg voor een rustige omgeving waarin je auto de hoofdrol kan spelen.

 • Schijnt de zon toch, zorg er dan voor dat je de zon in je rug hebt om felle reflecties te vermijden.

 • Let ook op je eigen reflectie: de hoek een klein beetje aanpassen kan er al voor zorgen dat je zelf niet op elke foto staat

Zak door je knieën!

Neem de foto’s niet gewoon lui vanuit een rechtopstaande positie. Je wagen krijgt veel meer karakter wanneer je de lens op de hoogte van de scheidingslijn tussen carrosserie en vensters brengt.

Verkoop je wagen sneller op VROOM.be: maak de perfecte foto’s!

Zorg ook voor voldoende afstand van de wagen. Als je té dicht bij de wagen staat, zorgt dit voor een nogal vervormd beeld. Zeker als je met je gsm of goedkope camera werkt, zal het perspectief erg overdreven zijn. Beter is het om afstand te nemen, zodat je wagen realistische verhoudingen heeft. Achteraf kan je de foto dan nog bijsnijden (croppen) zodat de wagen best tot zijn recht komt.

En vooral: maak horizontale (platliggende) foto’s! VROOM.be is geoptimaliseerd om horizontale foto’s zo goed mogelijk te tonen. Een rechtopstaande foto zal er voor zorgen dat de foto kleiner wordt getoond, met vervelende stroken links en rechts van het beeld.

Welke foto’s moet je maken om een zo volledig mogelijk én correct beeld van je auto te geven?

 • Begin met een driekwart zicht: kies de linker voorkant (chauffeurszijde) als punt dat het dichtst bij de lens zit. Kies deze foto als je hoofdfoto! Deze foto toont namelijk in één beeld een heel groot deel van de wagen, maar heeft ook als voordeel dat je weinig kans hebt dat je zelf in de reflecties te zien bent. Draai de wielen in de richting vanwaar je de foto trekt voor een meer dynamische foto. Je kunt de wielen ook gewoon recht zetten. Doe dit voor alle andere foto’s ook.

 • Maak ook foto’s van de andere buitenaanzichten: 

  • voorzijde;

  • achterzijde; 

  • linkerzijde;

  • rechterzijde.

 • Vergeet de interieurfoto’s niet. Draai het stuurwiel recht.

  • voorzetels (zet de zetels en hoofdsteunen in dezelfde stand); 

  • achterzetels (denk ook hier aan de hoofdsteunen);

  • eventueel derde stoelenrij;

  • kofferruimte.

 • Een mooie foto van een verzorgd motorcompartiment is ook aangeraden.

 • Een foto van het dashboard met daarop de kilometerstand duidelijk leesbaar. Draai het stuurwiel altijd in rechte stand. Zet ook de verluchtingsroosters in dezelfde stand.

 • Details die het unieke karakter van de wagen in de verf zetten: lederen interieur of stuurwiel, houten dashboard, speciale versnellingspook, speciale velgen en banden, type van de wagen, merklogo als het om een duur of zeldzaam merk gaat,...

 • Maak ook foto's van belangrijke gebreken: blutsen in het koetswerk, opvallende roestvlekken, gebroken ruiten of verlichtingslenzen,...

Verkoop je wagen sneller op VROOM.be: maak de perfecte foto’s!
Verkoop je wagen sneller op VROOM.be: maak de perfecte foto’s!

Maak van elke foto een paar versies met telkens een licht gewijzigde invalshoek. Kies daarna de mooiste versie uit. Goede foto's doen de waarde van je wagen stijgen!

Niet liegen!

Eerlijkheid in je foto's is een van de belangrijkste maar vaak vergeten details. Vergeet niet dat je foto's van je auto maakt om hem te verkopen, niet om hem te showen op Facebook. Dat betekent dat je de sepia- en Instagramfilters moet vergeten! Fotografeer de auto op een manier die nauwkeurig vastlegt hoe hij er in de realiteit uitziet. Potentiële kopers die je auto ter plaatse komen bekijken of testen, zullen eerder geneigd zijn om te kopen als ze niet onaangenaam verrast zijn door gebreken die je 'vergat' te fotograferen!

Foto’s klaarmaken voor VROOM.be

Tegenwoordig maak je zelfs met je gsm foto’s met enorme afmetingen. Die afmetingen zijn prima voor grote prints, maar zijn echt veel te groot voor online toepassingen. We raden je dan ook aan je foto’s te reduceren tot een formaat waarbij de lange (horizontale) zijde een 1200-tal pixels lang is. De ideale afmetingen zijn: 1200 pixels breed op 800 pixels hoog. Maar ook als je je foto’s niet verkleint is er geen probleem: VROOM.be aanvaardt foto’s met een maximale bestandsgrootte van 10 MB!

We herhalen nog eens dat je de beste resultaten krijgt met horizontale (platliggende) foto’s!

We hebben een demozoekertje met goede foto’s op VROOM.be geplaatst.

Verkoop je wagen sneller op VROOM.be: maak de perfecte foto’s!
Meer lezen over:

VROOM Team
Over de auteur: VROOM Team

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Maserati Grecale: tijdelijk slachtoffer van ‘chips’

Maserati Grecale: tijdelijk slachtoffer van ‘chips’

De SUV Grecale van Maserati neemt een valse start: het tekort aan halfgeleiders verstoort de plannen van het prestigemerk van de groep Stellantis.

Scoop: Mercedes EQE SUV, opportunistisch silhouet

Scoop: Mercedes EQE SUV, opportunistisch silhouet

Mercedes maakt zich op voor een stevige duw in de rug voor zijn elektrische familie EQ. Zo wil het van zijn stekkerberlines verhoogde versies gaan afleiden, zoals deze toekomstige EQE SUV.

Vergeten model: Volkswagen Scirocco, zorgeloze oldtimer

Vergeten model: Volkswagen Scirocco, zorgeloze oldtimer

De Volkswagen Scirocco is een coupé op basis van de Golf. Met vier zitplaatsen speelt hij een gezinsgerichte kaart, maar zijn lage en bedreigende lijn maakt hem tegelijk sportief.

Lexus LX kiest voor giga-radiatorrooster

Lexus LX kiest voor giga-radiatorrooster

De Lexus-versie van de Toyota Land Cruiser komt niet naar Europa, maar dat maakt zijn design er niet minder… interessant om.

Aanbevolen tests voor jou

3,6 /5 Test: Cupra Born, gepeperde ID

Test: Cupra Born, gepeperde ID

Cupra is het sportieve merk van Seat. De nieuwe Born profileert zich als een VW ID.3 met een Spaans sausje en een sterker dynamisch karakter. Dat moeten we eens nagaan…

3,7 /5 Test: Lexus NX, comfort aan de stekker

Test: Lexus NX, comfort aan de stekker

Lexus introduceert de tweede generatie van zijn NX. Zonder een revolutie te ontketenen evolueert hij op nagenoeg elk vlak, en geen klein beetje. Hij biedt zelfs een plug-inhybride versie aan, een grote première voor de Japanse autobouwer.

3,5 /5 Test: MG Marvel R, de strijd gaat voort

Test: MG Marvel R, de strijd gaat voort

De Chinees geworden Britse autobouwer MG lanceert zijn tweede elektrische model na de SUV ZS. Deze keer gaat het om een grotere SUV met futuristische lijnen: de Marvel R. Kan die de Europese markt veroveren?

Hyundai Tucson Plug-in vs Jeep Compass 4xe: SUV’s aan de stekker

Hyundai Tucson Plug-in vs Jeep Compass 4xe: SUV’s aan de stekker

De populaire Hyundai Tucson en Jeep Compass hebben voortaan allebei een plug-inhybride motorversie om de fleet aan te spreken. Welke van deze twee 4x4’s onder stroom is de meest aantrekkelijke voor dagelijks gebruik?

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Zoveel kost de nieuwe Opel Astra (plug-inhybride)

Zoveel kost de nieuwe Opel Astra (plug-inhybride)

Opel heeft de bestelboekjes geopend voor zijn nieuwe Astra, zowel met verbrandingsmotoren als in zijn plug-inhybride varianten. Wat kost hij?

5 dingen die je moet weten voor je koopt: Daihatsu Copen, de grappigste onder de roadsters?

5 dingen die je moet weten voor je koopt: Daihatsu Copen, de grappigste onder de roadsters?

Wil je een betrouwbare Japanse roadster, maar wil je je onderscheiden van de vele Mazda MX-5's? Dan is de Daihatsu Copen een mooi alternatief! Dit zijn 5 dingen die je moet weten voor je voor zijn charmes valt!

Te koop: deze BMW Z1 is splinternieuw

Te koop: deze BMW Z1 is splinternieuw

Nog een bijzonder stuk op de Bonhams-veiling die op 10 oktober 2021 plaatsvindt in het Zoute. Na de Ferrari F40 met heel weinig kilometers is hier nu een BMW Z1 die… nog nooit heeft gereden.

Te koop: mysterieuze Ferrari F40 die 30 jaar verborgen is gebleven… in België

Te koop: mysterieuze Ferrari F40 die 30 jaar verborgen is gebleven… in België

Op zijn ondertussen traditionele jaarlijkse veiling van het Zoute (10 oktober 2021) biedt Bonhams een ongelooflijke Ferrari F40 aan, die 30 jaar lang geen daglicht heeft gezien in België.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Elektrisch, Automaat

€ 26.750
2021

Benzine, Automaat

€ 23.303

Diesel, Manueel

€ 33.494
2 km

Benzine, Automaat

€ 22.603

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Manueel

€ 11.900
2016
63.470 km

Benzine, Manueel

€ 10.495
2019
4.131 km

Diesel, Manueel

€ 11.900
2015
80.745 km

Benzine, Automaat

€ 39.950
10.051 km