Verrassing: dit premiummerk heeft de hoogste aankooptevredenheid bij klanten

Het springt 8 plaatsen hoger in het beroemde klassement en komt daarmee voor Porsche en Lexus. Het Italiaanse merk eindigt daarmee ver voor het Duitse trio Audi, BMW en Mercedes!

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 16 november 2022
  • Aankoop

Hoewel het jaarlijkse betrouwbaarheidsonderzoek van JD Power naar in de Verenigde Staten verkochte merken het bekendst is, met een nieuwe leider in betrouwbaarheid bij de meest recente editie, publiceert het Amerikaanse instituut ook andere rapporten. Eén daarvan is de 'Sales Satisfaction Index' (SSI). JD Power heeft daarvan net de 37e editie gepubliceerd. In dit rapport worden autokopers bevraagd over verschillende criteria in verband met de aankoop van hun auto, van de kwaliteit van de website van de autobouwer tot het leveringsproces en de ontvangst door het personeel in de dealer. De index van dit jaar is gebaseerd op antwoorden van 36.879 klanten die tussen maart en mei 2022 een auto kochten of leaseden in de VS.

Alfa Romeo op nummer één

In de ranglijst van premium merken staat Alfa Romeo op de eerste plaats. Het Italiaanse merk noteerde de sterkste stijging in het topsegment. Het is met maar liefst 8 plaatsen gestegen ten opzichte van de index van 2021, waardoor de score met 25 punten is verbeterd. Met 883 punten staat het voor op Porsche (831) en Lexus (819), respectievelijk 2de en 3de.

"Productkwaliteit en klantenzorg zijn topprioriteiten voor Alfa Romeo, en we zijn er erg trots op dat onze inspanningen het merk aan de top van de J.D. Power Sales Satisfaction Index hebben gebracht," zei Larry Dominique, die aan het hoofd staat van Alfa Romeo North America, naar aanleiding van de publicatie van de resultaten.

Dit is de volledige door J.D. Power gepubliceerde rangschikking:Bron: J.D. Power


Wil je steeds het laatste autoadvies ontvangen?

Vond je dit artikel interessant en wil je steeds het laatste autoadvies, autoweetjes en tips meteen in je mailbox? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Uitzonderlijke en geheime Ferrari-privécollectie te koop bij RM Sotheby's

Uitzonderlijke en geheime Ferrari-privécollectie te koop bij RM Sotheby's

Het beroemde veilinghuis RM Sotheby's heeft de verkoop aangekondigd van een geheim gehouden privécollectie. De verzameling krijgt de naam 'The Aurora Collection' en omvat 14 wagens die alle records zouden kunnen breken...

De Ferrari Enzo van Fernando Alonso staat te koop!

De Ferrari Enzo van Fernando Alonso staat te koop!

De Italiaanse supercar wordt geschat op meer dan 5 miljoen euro door Monaco Car Auctions!

Collectors item: een van de belangrijkste en meest onbekende Ferrari's ooit staat te koop!

Collectors item: een van de belangrijkste en meest onbekende Ferrari's ooit staat te koop!

Het is 1966. Lamborghini maakt furore door de Miura voor te stellen, een futuristische supercar met zijn motor en versnellingsbak centraal achterin. Achter de schermen werkt Ferrari aan een meer traditionele tegenhanger. Dit is het prototype van dit nieuwe model, dat een van de meest iconische Ferrari's aller tijden vooraf ging!

Koopje van het moment: Alfa Romeo 164 Q4, de versie waar de liefhebbers op zaten te wachten!

Koopje van het moment: Alfa Romeo 164 Q4, de versie waar de liefhebbers op zaten te wachten!

Toen Alfa Romeo aan het einde van de jaren ‘80 met de 164 zijn vlaggenschip op de markt bracht, was het al een hele tijd geleden dat het merk nog eens een valabel alternatief voor de ongenaakbare Duitse berlines kon aanbieden. De beste poging was deze Q4-versie, die pas veel later gelanceerd werd!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 25.990
2021
7.100 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 56.181
2021
1.500 km