Waze gaat meer info en beschikbaarheid laadstations weergeven

De navigatieapp gaat het vermogen, het type aansluiting en de beschikbaare plaatsen weergeven van laadpalen in de buurt.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 16 maart 2023
  • Comfort

Momenteel is het al mogelijk om de locatie van laadpalen voor elektrische wagens op te zoeken via Waze. Maar die worden nog niet direct getoond wanneer je de app opent. Bovendien wordt er geen extra informatie over gegeven. Gelukkig voor de filevermijders gaat dit binnenkort allemaal veranderen!

Alle info dankzij gebruikers

Binnen enkele weken gaat Waze namelijk de locatie, het laadvermogen, het type aansluiting en de nog beschikbare plaatsen van laadstations in de buurt weergeven. Daarbij baseert de app zich op crowdsourcing, waarbij de gebruikers van de app de informatie updaten en verifiëren om zo accuraat mogelijk te zijn, zoals Waze nu al doet voor de locatie van bijvoorbeeld snelheidscontroles of objecten op de weg.

Beetje bij beetje

Jammer genoeg zal deze nieuwe functionaliteit maar geleidelijk aan worden uitgerold, of meer bepaald land per land, te beginnen met Frankrijk. En hoewel Waze binnenkort meer informatie zal verstrekken over laadpalen, gaat de app de laadstops nog niet rechtstreeks verwerken in de gekozen route. Om dat te doen, moet je gebruik maken van gespecialiseerde apps zoals ChargeMap of A Better Route Planner.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een elektrische auto? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste elektrische autozoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Koopje van het moment: Jaguar S-Type, een Jag voor minder dan €3.000!

Koopje van het moment: Jaguar S-Type, een Jag voor minder dan €3.000!

Ja, je kan al met een Jaguar rijden voor een zeer schappelijke prijs. Maar is dat wel een goed idee?

Dit is de Belgische prijs van de offroader Ford Bronco

Dit is de Belgische prijs van de offroader Ford Bronco

Ford gaat binnenkort de bestelboeken openen van zijn iconische Bronco op enkele Europese markten, waaronder België. Maar je zal je moeten haasten, want er zijn er niet genoeg voor iedereen!

Tesla heeft een contactloos testcentrum in Zweden!

Tesla heeft een contactloos testcentrum in Zweden!

Het is gemakkelijker dan ooit om een Model S, 3, X of Y te testen. Je moet enkel een afspraak maken op de site van Tesla, ter plaatse eens bellen en je bent binnen.

Ooit van een ‘autoplant’ gehoord?

Ooit van een ‘autoplant’ gehoord?

Audi België heeft samen met Daniel Ost, de Belgische meesterbloemist, een prototype ontwikkeld om een plant in de auto te houden. Als het idee aanslaat bij de klanten, zal dit plantje ook aangeboden worden als accessoire.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.999
2018
24.489 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 56.181
2021
1.500 km