Ben je toevallig in de buurt? Dan is deze prestigieuze tentoonstelling niet te missen!
Pierre-Benoît Sepulchre
19/04/2017 12:28:06

Monaco en Michel Vaillant: twee automobiele legendes die vandaag verenigd zijn in een tentoonstelling rond het werk van Jean Graton. Zijn stripreeks Michel Vaillant bereikte al snel een cultstatus en viert nu zijn zestig lentes.

Monaco vormde het decor in heel wat avonturen van Gratons Michel Vaillant. Doorheen de 70 albums zie je niet alleen de exploten van de piloot, maar ook de evolutie van het wereldberoemde circuit. De reeks biedt een originele, creatieve en technologische blik op het sportieve en artistieke avontuur. De tentoonstelling toont 20 originele plekken en 20 Art Strips.

Alles begon in 1957

Jean Graton begon in 1957 met Michel Vaillant. In zijn eerste verschijning, vier pagina’s in het weekblad Kuifje, racete de jonge piloot in Monaco tijdens de Rally van Monte Carlo. Monaco was de eerste overwinning van een held met een indrukwekkend palmares: 75 avonturen, 20 miljoen verkochte albums, een televisiereeks, een film van Luc Besson, vertalingen voor verschillende landen, echte race-Vaillantes en Art Strips die van het werk van Jean Graton moderne kunst maken.

Als Michel Vaillant vandaag een eerbetoon krijgt in Monaco, is dat ongetwijfeld te danken aan de bijdrage die de piloot leverde om Monaco bij verschillende generaties lezers bekend te maken. Op de tentoonstelling kan je werken bewonderen die normaal nooit de Fondation Jean Graton verlaten. Voor het eerst is een selectie van de twintig mooiste Art Strips te bewonderen, op het Grimaldi Forum van 3 tot 9 mei.

De reis door het oeuvre van Jean Graton is indrukwekkend: je kunt de kwaliteit van het werk van de tekenaar bewonderen, zijn aandacht voor realisme, zijn bijna journalistieke details, zijn techniek met pen en Chinese inkt, de nog zichtbare potloodstrepen, verbeteringen, enzovoort.

De Michel Vaillant-tentoonstelling in Monaco is het werk van Grimaldi Forum Monaco. Je kunt ze bezoeken in de Espace Indigo van 4 tot 9 mei 2017. De toegang is gratis.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
;