Dit is de elektrische conceptcar die Audi ontwierp voor de racegame Gran Turismo. Hij verlaat de virtuele realiteit en zoekt het echte circuit op.

Jean-François Christiaens
09/04/2018

Audi ontwierp deze e-tron Vision Gran Turismo aanvankelijk net als andere constructeurs voor de fans van het racespel Gran Turismo. Maar de Audi bestaat ook echt! Toen de Duitsers het resultaat toonden, zeiden ze er meteen bij dat ze hem ook echt hadden gebouwd en gereden. De e-tron Vision Gran Turismo moet dienen als promotool voor Audi’s elektrische e-tron-gamma tijdens de Formule E. Dit weekend zal hij al opduiken in Rome.

815 pk

Deze 100% elektrische sportwagen krijgt drie elektromotoren: twee achteraan, één op de vooras. Het totale vermogen bedraagt 600 kW, omgerekend 815 pk. Volgens Audi rijdt dit unieke exemplaar – er bestaan er geen twee van – daardoor in minder dan 2,5 seconden naar 100 km/u.

3 modellen

Als uithangbord vlak voor het elektro-offensief kan dit tellen. Het merk met de vier ringen lanceert eind dit jaar namelijk zijn elektrische e-tron-SUV, vlak voor de e-tron Quattro in 2019 en een e-tron GT in 2020.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
;