Het presidentiële voertuig, het is iets waar veel Fransen reikhalzend naar uitkijken. De kersverse Franse president Emmanuel Macron koos op zijn eerste werkdag voor een auto die nog maar net gelanceerd werd: de DS 7 Crossback.
Wim Bervoets
15/05/2017 15:34:03

Zijn voorganger, François Hollande, koos voor een DS 5 en daarna een Renault Espace. Nicolas Sarkozy opteerde voor een Renault Vel Satis en een Citroën C6. Emmanuel Macron kan natuurlijk niet anders dan opnieuw voor een Frans merk kiezen, en doet dat dus met de DS 7 Crossback.

Eerste keer

Een unieke keuze, want de DS 7 Crossback werd nog geen drie maanden geleden officieel onthuld. De eerste exemplaren zullen ook pas begin volgend jaar aan hun nieuwe eigenaars worden geleverd. Het was dus de eerste keer dat deze nieuwe DS op de openbare weg te zien was.

Aangepast

De Franse president kan natuurlijk niet zomaar met de eerste de beste auto van Jean met de pet rondrijden, dus de DS 7 Crossback werd speciaal voor Macron aangepast: een open dak laat hem toe de menigte toe te wuiven, specifieke verwijzingen naar de functie van de auto ontbreken niet, en de driekleurige vlaggenmastjes geven natuurlijk alles weg. Bovendien werden het lederen interieur en de 20-duimsvelgen op maat gemaakt.

De DS 7 Crossback van Emmanuel Macron is vanaf morgen te bewonderen in DS World, Rue François 1er 33 in Parijs.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
;