Filipijns president Rodrigo Duterte heeft maar én oplossing tegen illegaal ingevoerde auto’s in zijn land: de bulldozer erover…

Jean-François Christiaens
02/08/2018

Nog voor hij in 2016 tot president werd verkozen had Rodrigo Duterte al beloofd dat hij een keiharde oorlog zou beginnen tegen criminaliteit, druggebruik en illegaliteit in zijn land. Sinds hij aan de macht is gekomen, heeft hij onder meer beslist om een eind te maken aan de illegale import van auto’s met behulp van een erg radicale oplossing.

Allemaal plat

Zijn methode is eenvoudig: al de illegaal ingevoerde auto’s die de overheid heeft geconfisqueerd worden samengebracht op een parking en… er wordt een bulldozer overheen gestuurd. Met die actie worden niet alleen de auto’s vernietigd, maar ze stuurt ook een niet mis te verstane boodschap naar smokkelaars. Nadat Duterte in maart al een dertigtal auto’s had laten verpletteren, doet hij zijn stunt nog eens over met 68 exclusieve modellen, waaronder Lamborghini’s, Porsches, Ford Mustangs en 8 motorfietsen. Een kleine waarschuwing voor gevoelige zielen: dit zijn harde beelden, maar dat is ongetwijfeld ook de bedoeling.

Bron: Daily Mail
Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
;