Lamborghini lijkt wel een obsessie te hebben voor de Nordschleife. Het prototype van zijn toekomstige Aventador SVJ zette er een record neer van 6 minuten 44,97 seconden.

Jean-François Christiaens
26/07/2018

Vroeger bouwde Lamborghini flamboyante, extravagante en snelle machines. Sinds de overname door Volkswagen zijn ze ook een heel stuk efficiënter. In 2016 zette Lamborghini op de Nürburgring al een record neer met de Huracan Performante. Nu doet het dat met een Aventador.

Super Veloce Jota

Het prototype van de Aventador SVJ legde de 20,6 kilometer van de Nordschleife 8 seconden sneller af dan de Huracan. SVJ? “SV” voor de krachtigste en sportiefste Lamborghini’s, “J” voor “Jota”, een benaming voor modellen die nauw aanleunen bij de competitieversies, zoals de Miura Jota uit 1970.

Vermogen en aerodynamica

Het officiële vermogen van de atmosferische 6.5 V12 blijft nog onbekend, maar zou zowat 800 pk bedragen. De aerodynamica krijgt een actief “ALA”-systeem. Dat zijn mobiele vleugels die de luchtstroom in realtime wijzigen. Tegen de topsnelheid van de Italiaan produceert het systeem 490 kilogram neerwaartse druk, waarvan 40 procent vooraan en 60 procent achteraan. De Lamborghini Aventador SVJ wordt eind deze zomer voorgesteld.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
;