De Italiaans-Amerikaanse groep wil deze kloon weg.

Pierre-Benoît Sepulchre
05/08/2018

 

In de Verenigde Staten heeft Fiat Chrysler Automobiles (FCA) klacht neergelegd om de marktintroductie te blokkeren van de Mahindra Roxor, een pure kloon van de legendarische Jeep Willys

 

In de aanklacht die de groep op 1 augustus neerlegde bij de US International Trade Commission toont de Italiaans-Amerikaanse groep op gedetailleerde wijze, met foto’s en schema’s, de talrijke overeenkomsten aan tussen de Roxor en de Willys. Voor FCA “is het betrokken product overduidelijk afgeleid van de oorspronkelijke Jeep Willys”.

Bovendien beschuldigt het Mahindra van oneerlijke concurrentie door de Roxor in kitvorm in Indië te produceren om hem vervolgens te laten assembleren in een fabriek in het Amerikaanse Detroit. Op die manier kunnen de Indiërs het model aan het Amerikaanse publiek aanbieden voor een prijs die alle concurrentie tart.

Let wel, de Roxor is in de Verenigde Staten niet verkrijgbaar als een echte personenwagen. Hij wordt er gezien als een puur utilitair voertuig en mag dus niet op de openbare weg rijden. Hij wordt aangedreven door een 2.5-dieselmotor met 62 pk en heeft een elektronisch begrensde topsnelheid van… 45 mph (72 km/u).

Wat zou Donald Trump hierover te zeggen hebben?

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
;