Op de CES-beurs in Las Vegas kondigde het Amerikaanse bedrijf Garmin een nieuwe samenwerking aan met PSA en Dongfeng. Samen willen ze bepaalde modellen standaard uitrusten met een camera.
Pierre-Benoît Sepulchre
9/01/2017 23:43:57

Garmin wil in de nabije toekomst op nieuwe modellen van de twee groepen standaard een Intelligent Driving Video Recorder (IDVR) voorzien. PSA heeft nog niet meegedeeld welke modellen dat precies zouden zijn. De Citroën C4L zou wel het eerste model zijn dat in China van de IDVR kan profiteren.

Dergelijke camera’s kennen een toenemend succes, onder meer in Rusland, waar heel wat auto’s een dashcam hebben. Met IDVR kunnen er niet alleen foto’s worden genomen, maar ook video’s in hoge resolutie die eventueel online of op sociale netwerken kunnen worden gedeeld. Daarnaast is er voor zulke camera’s nog een belangrijke rol weggelegd: alles wat er onmiddellijk rond de auto gebeurt filmen. Bij een ongeval wordt de minuut voor de aanrijding automatisch bewaard op de harde schijf van de camera, zodat de nasleep makkelijker kan worden afgehandeld.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
;