“Velar” wordt de naam van de nieuwe coupé-afgeleide van de Range Rover.
Pierre-Benoît Sepulchre
5/02/2017 20:16:11

Eind jaren 60 gebruikte Land Rover de “Velar”-benaming voor de allereerste prototypes van wat later de Range Rover zou worden. De naam maakt dus terug zijn opwachting, en zal nu verwijzen naar een luxueuze SUV-coupé die mikt op de Porsche Macan, BMW X6 en Mercedes GLE Coupé.

In het gamma van de Britse constructeur maakt de Velar zijn opwachting tussen de Evoque en de Range Rover Sport. Technisch neemt hij wellicht het aluminium platform van de Jaguar F-Pace over. Hij zou iets langer worden dan de Porsche Macan en zich van zijn concurrenten onderscheiden door zijn lagere, coupéachtige daklijn.

Onder de motorkap zal de Velar kunnen rekenen op de tweeliter viercilinder Ingenium-diesel, en op V6-motoren op benzine en diesel uit de organenbank van Jaguar Land Rover. Die zouden echter relatief snel vervangen worden door nieuwe Ingenium-motoren, met onder meer een drieliter V6 op benzine en diesel. Een plug-inhybride zal wellicht ook van de partij zijn, net als een afgeleide uit het SVR-departement met de uitstekende vijfliter V8 met compressor. Afspraak wellicht op het salon van Genève!

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
;