Dit is zonder twijfel een van de meest fantastische zoekertjes van het moment: Hexagon Classics, een Britse specialist in collectiewagens, biedt een Aston Martin DB5 aan die van prins Sadruddin Aga Khan is geweest.

Francois Piette
12/04/2017 14:37:43

De DB5 verdiende zijn sterren door te dienen als vervoer, beschutting en zelfs assistent van een zekere James Bond, maar hij had ook het enorme voorrecht om een paar beroemdheden te vervoeren, zoals de prins Sadruddin Aga khan, de Commissaris van de Verenigde Naties en de zoon van Aga Khan III.

De auto werd op 7 februari 1964 nieuw geleverd aan een zekere mijnheer M. Levey, die hem in de elegante kleur “Goodwood Green” had besteld. Dat is eens iets anders dan het traditionele zilvergrijs. In 1986 verkocht hij de auto aan de prins, die hem volledig restaureerde en weer verkocht in 1996. Vandaag is de auto alweer minutieus gerestaureerd en in zijn oorspronkelijke kleur gespoten. Zijn zescilinder in lijn van vier liter werd trouwens volledig opnieuw gemaakt.

U bent geïnteresseerd? Haal dan maar uw chequeboekje boven: Hexagon Classicx vraagt 799.995 pond sterling of 940.000 euro voor het kleinood!

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
;