Binnenkort gaat het ultieme 80s-icoon onder de hamer: de witte Ferrari Testarossa uit de reeks Miami Vice.
Pierre-Benoît Sepulchre
6/01/2017 12:14:44

Het is misschien wel een van de beroemdste Ferrari Testarossa’s van het kleine scherm, dit icoon dat in de tweede helft van de jaren 80 beroemd werd. Het exemplaar dat binnenkort in Scottsdale, in de Amerikaanse staat Arizona, onder de hamer gaat, is een van de twee auto’s die Ferrari in 1986 leverde voor seizoenen 3 en 5 van Miami Vice.

De productie kreeg de opdracht om alle replica’s die tijdens het draaien werden gebruikt te vernietigen. De twee originele exemplaren rijden echter nog steeds rond. Waaronder dit witte exemplaar, dat bestuurd werd door Don Johnson en Philip Michael Thomas, die gestalte gaven aan inspecteurs Sonny Crockett en Ricardo Tubbs. Zelfs de beroemde witte telefoon van toen werd bewaard.

De koper krijgt daarnaast ook het onderhoudsboekje, certificaten van Ferrari Classiche en Ferrari North America, en de facturen. Een attest van Unversal Studios mag niet ontbreken.

Dit exemplaar, met unieke retrostijl en velgen met centrale moer, werd in 1990 uit het verkeer gehaald en nadien in optimale omstandigheden bewaard tot 2015. Zijn 390 pk sterke V12 heeft slechts 26.500 kilometer op de teller en werd onlangs volledig gereviseerd.

Interesse? De veiling vindt plaats in Scottsdale tussen 14 en 22 januari. Een minimumprijs werd niet meegedeeld, maar in 2014 werd het model al eens verkocht op eBay voor € 1,66 miljoen. Die verkoop ging uiteindelijk niet door.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
;