Op 9 april 2017 rijdt Tom Boonen zijn laatste koers als wielerprof. Wat hij gaat doen wanneer zijn contract op 30 april 2017 definitief ten einde loopt? Promo maken voor het Nederlandse automerk Donkervoort, zo blijkt.

Kristof Verhasselt
2/03/2017 10:50:46

Donkervoort maakt exclusieve sportwagens met de hand en volledig op maat van de klant, zo’n veertigtal per jaar. Kostprijs? Minstens 140.000 euro per wagen. Ook Tom Boonen heeft er eentje. In 2015 liet hij een exemplaar op maat maken voor iets minder dan 200.000 euro, goed voor bijna 400 pk. En vanaf mei wordt hij dus het nieuwe uithangbord van de Nederlandse constructeur, die deze zomer een service- en dealerpunt opent in ons land, in Herent om precies te zijn. Het bedrijf beschikt reeds over twee vestigingen, een in Nederland en een in Duitsland.

Ambassadeur

“Tom rijdt al enkele jaren met een Donkervoort en zo hebben we een zekere relatie opgebouwd”, vertelt Amber Donkervoort, dochter van oprichter Joop Donkervoort en verantwoordelijke voor de communicatie van het bedrijf. “Hij krijgt bij ons een pr-functie en gaat werken als ambassadeur voor ons merk in België en daarbuiten. Hij komt niet vast in dienst, maar er komt wel een contract, weliswaar allemaal niet zo heel formeel.”

Donkervoort is al een tijdje actief in België, vooral in Wallonië, en ziet nog een groot potentieel in ons land. Door Tom Boonen binnen te halen, hopen zij hier nog meer voet aan wal te krijgen. “Wat Tom en wij gemeen hebben, is een gedeelde liefde en passie voor auto’s en authentieke producten”, luidt het.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
;