Na Denemarken verbiedt nu ook Italië Uber op zijn grondgebied.
Pierre-Benoît Sepulchre
12/04/2017 17:51:21

De Italiaanse taxichauffeurs wonnen hun juridische strijd tegen de Amerikaanse gigant Uber. Het Italiaanse gerecht besliste om de diensten van het online reservatieplatform te verbieden wegens “oneerlijke concurrentie”.

De Uber-chauffeurs uitten daarop hun ongerustheid. In de grote steden ruilden namelijk heel wat mensen hun laagbetaalde baan in voor een job als chauffeur.

Het Italiaanse gerecht gaf gehoor aan de traditionele taxiverenigingen en oordeelde dat Uber oneerlijke concurrentie vormt, en dat dergelijke online-applicaties en de promotie ervan verboden moet worden. Na de publicatie van het vonnis krijgen de Italianen nog tien dagen, waarna er een boete van € 10.000 per dag wordt opgelegd.

Uber kondigde meteen aan dat het in beroep gaat tegen de beslissing, die volgens hen gebaseerd is op “een 25 jaar oude wet die de tijdsgeest niet meer weergeeft.” Het verklaarde voorts dat “de Italiaanse regering geen tijd meer mag verliezen en moet beslissen of het verankerd wil blijven in het verleden of de Italianen van nieuwe technologie wil laten profiteren.”

De beslissing is een nieuwe domper voor het Amerikaanse bedrijf in Italië. In 2015 verbood een rechtbank in Milaan de vervoerdienst UberPop al, die met niet-professionele chauffeurs werkt. Die veroordeling werd recent bevestigd door een rechtbank in Turijn, nadat Uber beroep aantekende.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
;