Dit zijn alle Fords die dienst deden bij de Amerikaanse politie sinds 1950!
Pierre-Benoît Sepulchre
19/04/2017 12:22:43

In plaats van een autonieuwigheid in de kijker te zetten, koos Ford deze keer om zijn politiewagens onder de aandacht te brengen. Dat hoeft niets te verbazen, want de Amerikaanse constructeur onthulde onlangs de Responder Hybrid Sedan, een hybride Fusion die binnenkort bij heel wat lokale politiediensten in de Verenigde Staten zal worden ingezet.

Deze Responder Hybrid Sedan beschikt over een twee liter grote viercilinder die de voorwielen aandrijft en die ondersteund wordt door een elektromotor met lithium-ionbatterij. Dat is een primeur in de Verenigde Staten, want de Amerikaanse politie reed nog nooit met hybrides. Ford maakt daarom van de gelegenheid gebruik om terug te blikken op de afgelopen 67 jaar, waarin het merk met de blauwe ovaal de politie trouw van verschillende voertuigen voorzag.

In de video passeren alle politiemodellen, van de Ford Mainline uit 1950 tot de nieuwe Responder Hybrid uit 2017. Een hele evolutie dus, zowel qua design als qua motoren en technologie. Heel wat agenten konden zich beroepshalve ook uitleven, onder meer aan het stuur van de Mustang V8 SSP, de krachtige Crown Victoria (eveneens met V8) of de Taurus Interceptor met V6 biturbo. Bepaalde modellen beschikten over om en bij de 400 pk!

Andere tijden, andere zeden: de Amerikaanse politie moet het voortaan dus stellen met hybrides…

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
;