Vandaag mocht de eerste Belgische klant de sleutels van de Ford GT in ontvangst nemen. Racepiloot Loïc Deman is met zijn exemplaar iets bijzonders van plan.

Wim Bervoets
13/03/2018

Loïc Deman bestelde zijn splinternieuwe GT na een uitgebreide kandidatuur. Ford voorziet tussen 2017 en 2020 immers maar 1.000 exemplaren van de GT, die 655 pk puurt uit een 3,5 liter grote V6 met twee turbo’s. Potentiële klanten moesten zich daarom kandidaat stellen door vragen te beantwoorden over hun voorgeschiedenis bij Ford en hun eventuele race-ervaring.

Geen probleem voor Deman, die regelmatig deelneemt aan klassiekerrally’s aan het stuur van Fords en ook met de vorige GT reed, die in 2005 verscheen. “Al duurde het invullen van de formulieren wel een hele dag”, lacht de gelukkige eigenaar.

Jacky Ickx

Deman koos trouwens voor een opvallende koetswerkkleur voor zijn monster. Hij wil zijn GT namelijk voorzien van de historische lichtblauwe en oranje Gulf-kleuren die Jacky Ickx’ GT40 had waarmee hij in 1969 de 24 Uren van Le Mans won. Ickx zal de GT van Deman trouwens signeren.

De Ford GT van Loïc Deman is het negende exemplaar dat in Europa wordt geleverd. In Groot-Brittannië rijden er tot nu toe al drie exemplaren rond, in Duitsland twee en in Oostenrijk een. Ook Zwitserland telt twee exemplaren, Frankrijk krijgt binnenkort zijn eerste.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
;