De Tesla Model X heeft een handige functie waarbij de deuren van de auto volledig automatisch opengaan. Maar die functie lokt af en toe gevaarlijke situaties uit, zo ondervond deze Australische Tesla-eigenaar…
Wim Bervoets
29/09/2017 11:54:15

De functie voor de automatische deuren op de Model X is heel eenvoudig: op de afstandsbediening van de auto of op de smartphone-app kan je met een dubbelklik de voorste deuren automatisch laten opengaan. Je kan de feature ook zo instellen dat een dubbelklik meteen alle portieren opent.

Vrachtwagen

De Australische dierenarts Sam Kovac kreeg echter een onaangename ervaring met deze functie op zijn Model X. Terwijl hij in zijn praktijk aan het werk was, openden de voorste deuren van zijn auto plotseling automatisch. Een passerende vrachtwagen kon de chauffeursdeur niet ontwijken en rukte ze van de auto. De beelden werden vastgelegd door een veiligheidscamera.

Tegenspraak

Tesla betwist zijn versie van de feiten echter. Volgens de data die de Model X bijhoudt, stond de automatische deuropenfunctie ingesteld en werd er vlakbij de auto twee keer kort na elkaar dubbelgeklikt op de afstandsbediening. Naar verluidt zou Kovac zijn verklaring nadien hebben veranderd.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
;