Marty McFly? Die zou dit geweldig vinden.
Pierre-Benoît Sepulchre
14/03/2017 13:38:04

De Amerikaanse start-up Renovo kwam met dit project op de proppen. De ingenieurs van het bedrijf bogen zich over een zelfstandig rijdende DeLorean die ook… kan driften. In 2014 onthulde Renovo al een 100% elektrische replica van een Shelby Daytona Coupé tijdens het concours d’élégance van Pebble Beach.

De start-up slaat vandaag de handen in elkaar met de universiteit van Stanford. Ingenieurs bogen zich daardoor over de ontwikkeling van een elektrische DeLorean met dezelfde aandrijflijn als de Shelby Daytona Coupé uit 2014. Het gaat om twee elektromotoren die door een lithium-ionbatterij gevoed worden en niet minder dan 500 pk en 1.354 Nm produceren.

Maar daar stopt het niet. Het team ontwikkelde voor deze DeLorean ook een systeem waarmee de auto zelfstandig donuts kan uitvoeren. En Renovo weet van geen ophouden: het heeft al toestemming gevraagd bij de Californische autoriteiten om een reeks testvoertuigen de weg op te brengen waarmee het bedrijf de autonome rijtechnologie die het ontwikkelt verder kan testen.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
;