Klonk deze cabriolet niet opvallend stil?

Pierre-Benoît Sepulchre
22/05/2018

Het prinselijke huwelijk in Groot-Brittannië afgelopen weekend tussen Prins Harry en de Amerikaanse actrice Meghan Markle was een geweldige showcase voor de Britse auto-industrie.

Koningin Elisabeth kwam uiteraard in haar Bentley State Limousine, een model dat speciaal werd gebouwd in 2012 voor het diamanten jubileum van het staatshoofd. Meghan Markle kwam dan weer aan de kerk aangereden in een geweldige en zeldzame Rolls-Royce Phantom IV.

De auto die de meeste aandacht trok, was echter de Jaguar E-Type uit 1968, die onlangs een elektrische aandrijving kreeg. Hij werd voorgesteld in september 2017 op het Jaguar Land Rover Technical Festival en omgebouwd door de ingenieurs van de “Classic Works”-afdeling van JLR in Coventry. Visueel ziet hij er als elke andere Jaguar E-Type uit, maar de zescilinder werd vervangen door een elektromotor van 220 kW, gevoed door een lithium-ionbatterij.

0-96 km/u (0-60 mijl per uur, nvdr.) duurt 5,5 seconden, het rijbereik bedraagt zo’n 270 kilometer. De technologie komt van de I-Pace, de eerste 100 procent elektrische productiewagen van JLR.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
;