Zeggen dat de Porsche 911 een icoon is, is een understatement. 54 jaar na zijn lancering rolde in het Duitse Zuffenhausen het miljoenste exemplaar van de band.
Wim Bervoets
11/05/2017 18:22:20

Het siert de Duitsers dat ze niet te gek hebben gedaan met exemplaar 1.000.000. Geen opgepompt en recordbrekend Nürburgring-exemplaar genre 911 GT3, maar een gewone Carrera S, met turbogevoede drieliter zescilinder boxer, die voor de gelegenheid werd voorzien van een performancepack. Daarmee is hij goed voor 450 pk.

Irish Green

De miljoenste Porsche krijgt wel een specifieke kleur mee: Irish Green. Geen toeval, want oprichter Ferry Porsche reed in 1964 met een exemplaar in zijn groene lievelingskleur rond. Het jaar daarop werd het een officiële kleur in het aanbod, en vandaag behoort het tot de exclusieve kleuren die je op een Porsche kunt bestellen. Nog meer retrosfeer in het interieur, waar de zetelbekleding verwijst naar die van de klassieke 911, net als de houtinleg in het stuur.

1.000.000

Verwijzingen naar het hoeveelste exemplaar deze 911 is, zijn er ook voldoende: van opschriften op de B-stijl via de inlegstrook op het dashboard tot en met het instrumentenpaneel wanneer je de Porsche start. Geen gelukkige klant voor dit bijzonder exemplaar: de miljoenste 911 blijft in het bezit van Porsche, en belandt na een wereldtournee in het Porsche-museum.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
;