Musher is een alternatieve, in Frankrijk gemaakte oplossing voor het rijden op sneeuw of op stukken weg waar kettingen verplicht zijn.
Pierre-Benoît Sepulchre
5/03/2017 9:23:31

Musher is het Engelse woord voor een hondenmenner. Het is daarom niet zo’n verrassing dat het werd gekozen voor een nieuw accessoire dat automobilisten moet helpen om zich op een besneeuwde weg uit de slag te trekken.

Daarmee kan je het omslachtige monteerproces van sneeuwkettingen vermijden, of zelfs de aanschaf van winterbanden in streken waar die niet verplicht zijn en waar sneeuw en ijzel slechts zelden voorkomen in de winter. Musher is erkend door de Franse wetgeving en mag dus als vervanger voor kettingen worden gebruikt.

High-tech

De Musher heeft een loopvlak in een soort 3D-vlechtwerk zonder stiknaden met daaronder een skelet in een kunststof met vormgeheugen en een versterking met roestvrijstalen draden.

Deze bandensok laat zich erg gemakkelijk monteren en veel sneller dan conventionele kettingen. En als kers op de taart kan de Musher ook op droog asfalt over afstanden van zo’n 30 kilometer worden gebruikt, zolang je niet harder rijdt dan 50 km/h. Daarom moet je ze niet verwijderen telkens je op een stuk weg komt waar de sneeuw is geruimd of in een tunnel. En zo vermijd je ook de files bij de kettingwisselplaatsen.

Dit ingenieuze accessoire wordt aangeboden in twaalf verschillende maten, van 13 tot 21 duim, en is dus compatibel met de meeste auto’s, SUV’s, bestelwagens en kampeerwagens.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
;