Twee Amerikanen zijn er afgelopen weekend in geslaagd het afstandsrecord van de Tesla Model 3 te verbreken. Sean Mitchell en Erik Strait reden 606,2 mijl voor hun Model 3 stilviel, omgerekend 975,6 kilometer.

Wim Bervoets
29/05/2018

32 uur. Zo lang hadden Mitchell (voorzitter van de lokale Tesla-club in het Amerikaanse Denver) en Strait nodig voor hun recordpoging. Ze hielden op hun testcircuit een gemiddelde snelheid aan die schommelde tussen 20 en 35 mijl per uur (32 en 56 kilometer per uur).

42 graden aan boord

Om het verbruik te drukken, hadden Mitchell en Strait de klimaatregeling uitgeschakeld. De temperatuur aan boord liep daardoor op tot 42 graden. Na 66 kWh gaf de batterij de geest, waardoor ze strandden op een totaal afgelegde afstand van 606,2 mijl op één laadbeurt, en een gemiddelde van 110 Wh per mijl. Opmerkelijk: na hun recordpoging wilde de Model 3 niet opnieuw opladen. De 12 volt-batterij moest worden vervangen om het probleem te verhelpen.

Tweede poging

Voor Sean Mitchell was het trouwens de tweede recordpoging: hij deed twee weken geleden al een gooi naar het afstandsrecord met de Tesla Model 3. Mitchell haalde toen na 18 uur rijden een afstand van 515,7 mijl.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
;