Led-koplampen zijn het neusje van de zalm op vlak van verlichting. Maar wat bieden ze meer dan xenonkoplampen?
Pierre-Benoît Sepulchre
12/04/2017 17:59:10

De laatste tien jaar boekten autokoplampen meer technologische vooruitgang dan de hele eeuw die eraan voorafging. Halogeen, xenon, en daarna led: de technische evoluties volgden elkaar in lichtsnelheid op.

Hoewel sommige mensen xenonlampen verkiezen, zweren anderen dan weer bij led-lampen. Twee eigenaars van een Porsche 911 besloten daarom de twee te vergelijken. De ene heeft een exemplaar met xenonlichten, de andere een met led-diodes.

Led-lichten presteerden in het begin eerder middelmatig, maar de laatste jaren werden ze ultrakrachtig. Bovendien laat de grootte van de diodes toe dat het design van de lichtblokken zowel voor- als achteraan volledig kan worden herbekeken.

Twee Porsches, een Golf

De test gebeurde dus met twee Porsches, maar ook met een Volkswagen Golf met halogeenlampen, om de drie recentste technologieën te kunnen vergelijken. Tijdens de vijf testminuten zien we dat het grootste verschil zit tussen de oudere halogeenlampen en de xenonlampen. Led-lampen zijn zelfs iets krachtiger, behalve bij grootlichten, waar ze iets minder efficiënt zijn dan xenonlichten.

Deze korte vergelijking houdt weliswaar geen rekening met de meest recente technologie: led-matrix- en –laserlichten, die geleidelijk hun intrede maken in topmodellen.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
;