Na Nederland, Spanje, Duitsland en Frankrijk wil ook Vlaanderen de Europese fabriek van Tesla huisvesten.
Pierre-Benoît Sepulchre
8/03/2017 17:14:15

Het nieuw gaat al een tijdje de ronde op het Oude Continent: Tesla wil zijn elektrische auto’s ook in Europa produceren. De Californische constructeur zoekt dus een thuishaven voor zijn nieuwe fabriek.

Bij de kandidaten bevindt zich onder meer Vlaanderen, maar niet Wallonië. Flanders Investment and Trade (FIT) had al ontmoetingen met Tesla om de Belgische kandidatuur kracht bij te zetten.

De concurrentie is niettemin stevig, al sluit Tesla de Belgische kandidatuur op voorhand niet uit: “De capaciteit van onze Californische fabriek is nog belangrijk, maar op termijn willen we ook in Europa een lokale productie opstarten”, vertellen de Amerikanen. “Vlaanderen maakt daarbij deel uit van de top 5 van mogelijke locaties”, zou Elon Musk, het opperhoofd van Tesla, verklaard hebben.

FIT blijft in contact met Tesla, dat dit jaar een officiële aanbesteding lanceert voor verschillende regio’s. Vlaanderen maakt daar deel van uit, maar FIT beklemtoont dat het “om een wedstrijd” gaat. Spanje, Tsjechië, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk hebben ook interesse in Tesla.

In België wordt er gedacht aan de site die Ford in Genk achterliet in 2014. Die krijgt van het Vlaams Gewest momenteel een nieuwe bestemming.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
;