Een Britse tweedehandssite publiceerde resultaten van een opmerkelijke studie.
Pierre-Benoît Sepulchre
6/06/2017 0:13:42

De Britse site Carspring vroeg zich af hoeveel minuten de best betaalde voetballers ter wereld moesten spelen om hun auto af te betalen. Omdat sommigen onder hen het grote geld binnenrijven, volstaan enkele minuten om het duurste gerief op de markt te kunnen kopen.

De studie heeft uiteraard geen enkel wetenschappelijk doel. Toch zitten er enkele interessante elementen in. Zo stellen de Britten vast dat het niet noodzakelijk de best betaalde speler is die de minste tijd op de grasmat moet staan. Zo rijdt Jesus Navas, speler van Manchester City, in een… Nissan Micra. Voldoende om slechts 11 minuten en 17 seconden op het veld te staan om zijn Japanse stadswagen te betalen.

Carlos Tevez, die tekende bij een Chinese ploeg en dus stevig betaald wordt, heeft slechts een twintigtal seconden meer nodig dan Navas om zijn Porsche Panamera Turbo S te betalen. Onze eigen Axel Witsel speelt eveneens in China, en moet iets meer dan een kwartier spelen voor zijn Cadillac Escalade.

Verrassend genoeg staat Cristiano Ronaldo slechts op de 216de plaats in het klassement. De Portugees kiest immers voor de duurste auto’s ter wereld, waaronder een Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse. Ronaldo moet dus drie en een halve wedstrijd spelen, of iets meer dan vijf uur, om zijn auto te betalen. Alle resultaten van het onderzoek vind je op deze website.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
;