De eerste SUV van het merk, de Bentayga, veroorzaakte een schok door de wereld van de autoliefhebbers. Is hij in levende lijve echt zo shockerend? Je kan het zelf gaan ervaren want Bentley zal ‘m tentoonstellen op zijn stand. En de wagen komt niet alleen.

Francois Piette
07/12/2015

De Bentayga moet de meest luxueuze SUV ooit worden. Achter het “B”-logo op de motorkap gaat een biturbo W12-motor schuil die 608 pk levert en uitgerust is met een gigantisch arsenaal aan technologische toepassingen. Het prijskaartje begint aan ongeveer 215.000 euro… zonder opties. Schitterend of afschuwelijk? Jij beslist.

Naast dit nieuwe model zullen ook de andere, meer ‘conventionele’ modellen te bezichtigen zijn. De Mulsanne Speed is met zijn V8 biturbo een oude bekende en hij blijft een van de speerpunten van het merk. Wie zich door de prijs van 330.000 euro laat afschrikken, kan ook terecht bij de Bentley Flying Spur met een V8-motor van Audi-origine.

Bij de sportieve Bentley’s stelt de fabrikant de Continental GT V8 S Convertible (528 pk – meer dan 200.000 €) en de Continental GT Speed (W12 – 625 pk - meer dan 210.000 €) voor.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.