Iedereen kijkt tegenwoordig wel naar SUV’s, maar er valt ook heel wat te beleven in andere segmenten. Bij de traditionele berlines bijvoorbeeld, waar constructeurs in blijven investeren. Dit zijn 6 modellen die je voor het eerst op Belgische bodem ziet.
Francois Piette
15/01/2017

Kilometervreters

Volvo V90

Volvo is altijd al een kwalitatieve outsider geweest. Maar vandaag kunnen de Zweden met hun nieuwe XC90, S90 en V90 de Duitse concurrentie recht in de ogen kijken. De geweldig mooie, technologisch verfijnde en veilige S90 en V90 kunnen sterke argumenten voorleggen om de klanten van de Duitsers af te snoepen.

BMW 5-Reeks

BMW vernieuwt zijn grote klassieker zonder veel esthetische wijzigingen. Maar de E-Klasse en de S90 die de technologische lat bijzonder hoog leggen kan deze BMW uitstekend van antwoord dienen.

Mercedes E-Klasse

De referentie in dit segment is een toonbeeld van comfort en technologie, kan verregaand zelfstandig rijden, kan geparkeerd worden via een smartphone en je in de watten leggen met zetels met massagefunctie.

Sportieve berlines

Alfa Giulia

Hij werd vorig jaar voor het eerst aan het Belgische publiek getoond in zijn Quadrifoglio Verde-variant, met Ferrari-V6 van 510 pk. Die belichaamt het sportieve potentieel van de Giulia. Hij is ook beschikbaar met rationelere benzine- en dieselmotoren en kan een uitstekend weggedrag voorleggen.

Audi A5 Sportback

Na de nieuwe A4 krijgt ook de A5 een nieuwe versie. Niet alleen de coupé, maar ook de cabriolet en de vijfdeursversie Sportback. Dankzij het nieuwe platform bespaart hij enkele kilo’s, en de technologie is volledig up-to-date.

Lexus IS

Op het Autosalon toont Lexus de vernieuwde versie van de IS. De evoluties zijn niet ingrijpend: er wijzigen enkele esthetische details en de multimedia krijgt een update. Onder de motorkap biedt de Japanner alleen nog een hybride aan.

Beleef het Autosalon vanuit je luie zetel

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.