Woon je in de stad en zoek je een kleine auto? Goed nieuws: het Autosalon in Brussel opent binnenkort weer zijn deuren en in het segment van de stadswagens zijn er voldoende nieuwigheden te zien. Dit zijn er vijf uit een segment dat de dieselmotor al lijkt te zijn vergeten…
Francois Piette
03/01/2017

1. Suzuki Ignis

Dit is eigenlijk de origineelste van dit lijstje. Met een lengte van 3,7 meter is deze auto tegelijk een 4x4 en een stadsauto. Een verrassend huwelijk, dat zich vertaalt in een levendige en grotendeels personaliseerbare stijl. Suzuki levert bovendien geen half werk, dus vierwielaandrijving behoort zelfs tot de mogelijkheden.

2. Ford Ka+

De auto werd discreet geïntroduceerd, maar de Ka+ barst van de kwaliteiten. Zijn ruime interieur en zijn dynamische weggedrag bijvoorbeeld. Het gamma is bijzonder eenvoudig: het bestaat uit twee benzinemotoren en twee uitrustingsniveaus.

3. Smart EV

Stadswagens keren diesel steeds vaker de rug toe, en kiezen voor elektriciteit. De Smart Electric Drive zal als Belgische première op het Salon van Brussel worden getoond, en hij is als ForTwo, ForFour en Cabrio beschikbaar. De cijfers? 81 pk, 130 km/u, een theoretisch rijbereik van 160 kilometer en een laadtijd van 6 uur via een klassiek stopcontact.

4. Fiat 500 Riva

De Fiat 500 is verre van nieuw, maar hij kreeg onlangs een facelift en er kwam een mooie Riva-uitvoering bij, met een verzorgde afwerking. Het is misschien wel een van de meest geslaagde speciale reeksen van de Fiat 500…

5. Renault Twingo GT

De huidige Twingo heeft wat moeite om zijn voorganger te doen vergeten. Hij krijgt twee extra deuren en een geniaal kleine draaicirkel, maar zijn interieurruimte en koffer weten ons niet te overtuigen. Het goede nieuws is dat er terug een sportversie is: geen RS met woeste motor, maar een aangenaam sturende GT met levendige driecilinder.

Beleef het Autosalon vanuit je luie zetel

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.