De Franse constructeur is een vaste waarde op het Autosalon. En dat is dit jaar niet anders. Van een futuristische conceptcar tot een nieuwe sportauto: er is voor elke fan wat wils.

Francois Piette
18/12/2017

Symbioz. Zo heet de conceptcar die op het salon van Brussel te zien zal zijn. Het model geeft de toekomst van de auto weer: een hypergeconnecteerd voertuig, zowel met de multimedia van de chauffeur als met zijn… woning. Het design is zo puur als een Ikeakast, maar doet een beroep op hoogwaardige materialen (onder meer koperkleurig koolstofvezel). De Symbioz heeft een moduleerbaar interieur, is 100% elektrisch en kan uiteraard autonoom rijden.

Sport

De andere publiekstrekker is uiteraard de Mégane RS. Die krijgt een nieuw chassis met vierwielsturing en neemt de motor van de Alpine over, de 1.8 TCe, die hier 280 pk produceert. Er zijn twee versnellingsbakken mogelijk: een manuele zesversnellingsbak of een EDC-zestrapsautomaat met dubbele koppeling.

En de Alpine?

Die is er ook, maar op een andere stand: de themastand van organisator Febiac in Paleis 1. Alle exemplaren voor het komende jaar zijn al uitverkocht, maar binnenkort schotelen we je een eerste test voor.Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.