10 niet te missen oldtimerevenementen in 2022!

Lag er onder de kerstboom een kalender voor 2022 en heb je nog niet al te veel plannen? Dan helpen we je graag een handje met een uiteenlopende selectie van 10 niet te missen evenementen waar je met je oldtimer heen kan!

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 27 december 2021
  • Divers

1. InterClassics Maastricht/Brussel

De Interclassics beurs is al enkele jaren een vaste waarde in oldtimerland, met dit jaar opnieuw twee afspraken: Interclassics Maastricht en Interclassics Brussel, met voor die eerste extra aandacht voor Nederlandse Grand Prix classics, met ook de F1-bolide Max Verstappen.
8-11 september, MECC Maastricht (Nederland)
18-20 november, Brussels Expo

2. The Ice - Sankt Moritz


Hou je van exclusieve oldtimers, sneeuw en een mondaine sfeer? Dan is The Ice, een concours d’élégance op het bevroren meer van Sankt Moritz iets voor jou!
26 februari, Sankt Moritz (Zwitserland)

3. Techno Classica Essen (D)

Een niet te missen beurs voor oldtimerliefhebbers, met een divers aanbod van oldtimers in alle prijsklasses, stands van clubs en autoconstructeurs, hallen vol onderdelen voor je auto en typisch Duitse catering.
23-27 maart, Essen (Duitsland)

4. Concorso d‘Eleganza Villa d’Este


Een op en top Italiaans event met klasse aan de oevers van het idyllische Comomeer, met de meest exclusieve bolides van weleer. Een traditie sinds 1929!
20-22 mei, Villa Erba, Cernobbio (Italië)

5. Schloss Dyck Classic Days

Kan je niet wachten tot de Goodwood Revival in september? Dan biedt de Schloss Dyck Classic Days de oplossing: een klassevol en gastvrij oldtimerevent op het domein van een middeleeuws waterburcht.
5-7 augustus, Jüchen (Duitsland)

6. Romo Motor Festival

In Denemarken, op het enige strand in Europa waar je legaal met de auto op mag rijden (op zich al een bezoek waard), vind jaarlijks het Romo Motor Festival plaats, een eerbetoon aan de recordpogingen die er tussen 1919 en 1924 gehouden werden. 

20-22 augustus, Romo (Denemarken)

7. Goodwood Revival


Terwijl bij het Goodwood Festival of Speed (23-26 juni) de focus meer ligt op nieuwere bolides, baadt de Goodwood Revival in de sfeer van de fifties! Op het landgoed van Lord March zie je de mooiste klassiekers, en iedereen gaat er gekleed alsof de tijd er bleef stilstaan. Very British!
16-18 september, Goodwood Estate (UK)

8. Chantilly Arts & Elegance


Met het typisch Franse paleis van Chantilly als decor biedt dit evenement met een concours d’élégance, parades, een veiling, concept cars en zelfs een garden party alles wat je oldtimerhart kan wensen!
24-25 september, Chanitlly (Frankrijk)

9. Zoute Grand Prix

Korter bij huis vind je in het mondaine Knokke een gelijkaardig concept als in Chantilly, maar dan verspreid doorheen de straten (en de golfclub) van de kustgemeente. Ideaal voor een dagtrip, al kan het er druk worden.
5-9 oktober 2022, Knokke-Heist

10. Auto e Moto d’Epoca


Met 1.600 standhouders simpelweg de grootste oldtimerbeurs van Europa en al bijna 40 jaar de referentie op dat vlak. Je kijkt er je ogen uit, en vind er misschien wel dat ontbrekende onderdeel om de restauratie van je Italiaanse klassieker te vervolledigen!
20-23 Oktober, Padua (Italië)


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Nick Dungan/ Goodwood - PeterAuto/Alexis Goure (Chantilly) - Susanne Dobler (Schloss Dyck).

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

De gloednieuwe Performance-versie van de Tesla Model 3 levert 460 pk en sprint van 0 tot 100 km/u in 3,1 seconden, met nog steeds 528 km autonomie.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km