10 onmisbare conceptcars op het salon van Tokio

Het salon van Tokio is een venster op de toekomst. Wat je er vandaag ziet, zie je wellicht op de wegen van morgen. Een reden te meer om stil te staan bij de conceptcars. Dit zijn onze tien favorieten.

  • Piette François
  • 31 oktober 2017
  • 99 weergaven

1. Honda Sports EV Concept

Honda lijkt een streep te willen trekken onder de moeilijke lijnen en terug te willen keren naar een eenvoudiger ontwerp. Dat lijken de recentste conceptcars van het merk toch aan te willen kondigen. De Japanners lijken ook komaf te willen maken met hun verleden als geweldige motorbouwers en over te willen schakelen op elektriciteit. Ideaal voor een model met compacte afmetingen op maat van de stad.

2. Toyota Fine-Concept Ride

Zeker niet het meest sexy concept op het salon, maar wel een model dat de toekomst vertegenwoordigt. Virtuele realiteit, autonoom rijden en een brandstofcel onder de kap: alle ingrediënten voor de auto van de toekomst.

3. Mazda Vision Coupe Concept

In tegenstelling tot het model hierboven kondigt de Mazda Vision Coupe de stilistische toekomst van het merk aan. En dat lijkt veelbelovend, want het ontwerp van deze conceptcar is opvallend sober en voorzien van vanzelfsprekende sportiviteit.

4. Nissan iMX

Je zou er best de Qashqai of X-Trail van de toekomst in kunnen zien. En wat voor toekomst: twee elektromotoren van 435 pk en 700 Nm in totaal, vierwielaandrijving, autonoom rijden en een sober interieur. Nissan, specialist in elektrische auto’s, geeft ook mee dat dit model elektriciteit kan voorzien voor je thuisnet.

5. Mitsubishi e-Evolution

De laatste producten van het merk waren niet meteen voorbeelden van stilistische durf. Dit concept zet de puntjes op de i en is ook de voorbode van elektrificatie. Mitsubishi wil zich concentreren op SUV’s en elektrische aandrijving.

6. Suzuki e-Survivor

Zoek je een gekke en vrolijke conceptcar, zoek dan niet verder. Dit is een van onze favorieten op het salon: bijzonder eenvoudig, een glimlachend koetswerk, twee zetels en elektromotoren. Wat wil je nog meer?

7. Toyota HV Sports Concept

Wordt dit de volgende GT86? Misschien wel… En dat is in geen geval slecht nieuws: een hybride aandrijflijn, een originele automaat waarbij je de versnellingen manueel kunt bedienen via een klassiek H-patroon. Er is ook een wegklapbaar targadak.

8. Mazda Kai Concept

Dit concept leidt de volgende Mazda 3 in. Gespierde lijnen en vooral een revolutionaire SkyActiv-X onder de kap. Die is vooral opmerkelijk omdat het benzineblok bijna als een dieselmotor werkt.

9. Daihatsu DN Compagno Concept

Dit model vindt wellicht nooit zijn weg tot bij ons, maar hij verwijst stilistisch naar de Campagno uit 1963, een kleine auto met Italiaans Vignale-ontwerp. Dit amusante autootje mikt op een ouder publiek.

10. Subaru Viziv Performance

De gespierde stijl van dit model doet denken aan de gloriejaren van het merk met de Impreza STI’s. Deze wilde en verbazend lange auto krijgt een boxermotor en vierwielaandrijving. Never change a winning team…

Meer lezen over:

Over de auteur: Piette François

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Top 5 van de meest memorabele Volkswagen Touareg-modellen

Top 5 van de meest memorabele Volkswagen Touareg-modellen

De VW Touareg viert zijn 20ste verjaardag! Daarom besliste VROOM.be om terug te blikken op de meest markante versies van dit model met heel wat records achter zijn naam.

Golf R 20 Years: de krachtigste productie-Golf ooit

Golf R 20 Years: de krachtigste productie-Golf ooit

De 20ste verjaardag van de Golf R32 verdient een beperkte reeks, niet?

Honda hint naar volgende CR-V

Honda hint naar volgende CR-V

En begint met een reeks afbeeldingen van de eerste plug-inhybride van het merk.

Vergeten concept: Dino 206 P Berlinetta Speciale, het model dat een revolutie ontketende in Maranello!

Vergeten concept: Dino 206 P Berlinetta Speciale, het model dat een revolutie ontketende in Maranello!

Tot het begin van de jaren ‘70 bleef Enzo Ferrari halsstarrig weigeren om een auto met motor centraal achterin te verkopen onder zijn eigen naam. De auto die op dat vlak een revolutie aankondigde, was deze Dino 206 Berlinetta Speciale uit 1965!

Aanbevolen tests voor jou

3,2 /5 Test: MG MG5, de elektrische break zonder kapsones

Test: MG MG5, de elektrische break zonder kapsones

Lijken blitse elektrische SUV’s je wat te veel van het goede en te duur? Met deze eerste ‘rationele en betaalbare’ elektrische break zou MG je dan wel eens kunnen verleiden!

3,8 /5 Korte test: Peugeot 308 SW, nog steeds top?

Korte test: Peugeot 308 SW, nog steeds top?

Na een eerste kennismaking in het Zuiden van Frankrijk zitten we opnieuw aan het stuur van de Peugeot 308. Dit keer gaat het om een break die voorzien is van een 130 pk sterke diesel. Zal de Française ook in deze configuratie indruk op ons kunnen maken?

Test: Fiat Tipo & 500X hybride, zijn ze echt de moeite waard?

Test: Fiat Tipo & 500X hybride, zijn ze echt de moeite waard?

De twee meest familiale auto’s van de Italiaanse autobouwer krijgen een hybride aandrijving. Blijkt dat we die motorisatie nog niet zo lang geleden al konden ontdekken! Maar biedt hij echt een voordeel onder de motorkap van de Tipo en de 500X?

Audi Q4 e-tron vs Tesla Model Y: andere wapens, maar een spannende strijd!

Audi Q4 e-tron vs Tesla Model Y: andere wapens, maar een spannende strijd!

De Duitser strijdt niet met dezelfde wapens als de gezins-SUV van de Amerikaanse elektro-specialist. Maar mag hij toch hopen op een overwinning?

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Tesla Superchargers beschikbaar voor iedereen, ook in België!

Tesla Superchargers beschikbaar voor iedereen, ook in België!

België, Oostenrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zweden openen ook een aantal van hun Superchargers voor alle elektrische voertuigen!

5 meteen beschikbare Tesla’s op VROOM.be

5 meteen beschikbare Tesla’s op VROOM.be

Het voordeel bij Tesla is dat de modellen maar weinig veranderd zijn in de loop der jaren en dus niet verouderd lijken. En natuurlijk is er de toegang tot het Supercharger-netwerk! Jammer genoeg betekent dat ook dat ze eerder aan de prijs blijven...

Te koop: een Renault Fuego die eigendom was van de familie Ceaușescu

Te koop: een Renault Fuego die eigendom was van de familie Ceaușescu

De startprijs voor deze auto uit de jaren ‘80: € 500!

Zoveel kost de Volkswagen ID.Buzz

Zoveel kost de Volkswagen ID.Buzz

Het is ondertussen twee maanden geleden dat Volkswagen het doek haalde van de elektrische reïncarnatie van zijn legendarische bus. En we kennen eindelijk de prijzen!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 44.490
2022
5 km

Diesel, Automaat

€ 55.990
2022
5 km

Benzine, Manueel

€ 19.571

Benzine, Automaat

€ 27.490
2022
5 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Manueel

€ 21.999
2018
54.490 km

Benzine, Automaat

€ 17.790
2017
10.571 km

Diesel, Manueel

€ 12.800
2019
124.771 km

Diesel, Manueel

€ 13.050
2016
113.244 km