Het salon van Tokio is een venster op de toekomst. Wat je er vandaag ziet, zie je wellicht op de wegen van morgen. Een reden te meer om stil te staan bij de conceptcars. Dit zijn onze tien favorieten.

Francois Piette
31/10/2017 12:52:05

1. Honda Sports EV Concept

Honda lijkt een streep te willen trekken onder de moeilijke lijnen en terug te willen keren naar een eenvoudiger ontwerp. Dat lijken de recentste conceptcars van het merk toch aan te willen kondigen. De Japanners lijken ook komaf te willen maken met hun verleden als geweldige motorbouwers en over te willen schakelen op elektriciteit. Ideaal voor een model met compacte afmetingen op maat van de stad.

2. Toyota Fine-Concept Ride

Zeker niet het meest sexy concept op het salon, maar wel een model dat de toekomst vertegenwoordigt. Virtuele realiteit, autonoom rijden en een brandstofcel onder de kap: alle ingrediënten voor de auto van de toekomst.

3. Mazda Vision Coupe Concept

In tegenstelling tot het model hierboven kondigt de Mazda Vision Coupe de stilistische toekomst van het merk aan. En dat lijkt veelbelovend, want het ontwerp van deze conceptcar is opvallend sober en voorzien van vanzelfsprekende sportiviteit.

4. Nissan iMX

Je zou er best de Qashqai of X-Trail van de toekomst in kunnen zien. En wat voor toekomst: twee elektromotoren van 435 pk en 700 Nm in totaal, vierwielaandrijving, autonoom rijden en een sober interieur. Nissan, specialist in elektrische auto’s, geeft ook mee dat dit model elektriciteit kan voorzien voor je thuisnet.

5. Mitsubishi e-Evolution

De laatste producten van het merk waren niet meteen voorbeelden van stilistische durf. Dit concept zet de puntjes op de i en is ook de voorbode van elektrificatie. Mitsubishi wil zich concentreren op SUV’s en elektrische aandrijving.

6. Suzuki e-Survivor

Zoek je een gekke en vrolijke conceptcar, zoek dan niet verder. Dit is een van onze favorieten op het salon: bijzonder eenvoudig, een glimlachend koetswerk, twee zetels en elektromotoren. Wat wil je nog meer?

7. Toyota HV Sports Concept

Wordt dit de volgende GT86? Misschien wel… En dat is in geen geval slecht nieuws: een hybride aandrijflijn, een originele automaat waarbij je de versnellingen manueel kunt bedienen via een klassiek H-patroon. Er is ook een wegklapbaar targadak.

8. Mazda Kai Concept

Dit concept leidt de volgende Mazda 3 in. Gespierde lijnen en vooral een revolutionaire SkyActiv-X onder de kap. Die is vooral opmerkelijk omdat het benzineblok bijna als een dieselmotor werkt.

9. Daihatsu DN Compagno Concept

Dit model vindt wellicht nooit zijn weg tot bij ons, maar hij verwijst stilistisch naar de Campagno uit 1963, een kleine auto met Italiaans Vignale-ontwerp. Dit amusante autootje mikt op een ouder publiek.

10. Subaru Viziv Performance

De gespierde stijl van dit model doet denken aan de gloriejaren van het merk met de Impreza STI’s. Deze wilde en verbazend lange auto krijgt een boxermotor en vierwielaandrijving. Never change a winning team…

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.