3 nieuwe ‘restomods’: voor elk wat wils!

Wat wil jij het liefst, een Porsche 928, een oude G-Klasse of een geëlektrificeerde oude Mini?

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 09 juni 2022
  • Straf
  • 8.974 weergaven

Porsche 928 door Nardone Automotive

De 928 is niet de meest gewilde Porsche, maar dat was voor Nardone Automotive hem in handen kreeg! Het Franse bedrijf behield het oorspronkelijke design van de Duitse bolide, maar paste hem subtiel aan de hedendaagse smaak aan. Wij vinden het resultaat alvast verbluffend! Zowel vanbinnen als vanbuiten.

Onder de motorkap krijgt de atmosferische V8 ook een opfrisbeurt en daarmee een vermogen van 400 pk. Dit vermogen wordt via een handgeschakelde zesbak en een sperdifferentieel overgebracht naar de achterwielen. Nardone Automotive herwerkte ook de ophanging, de remmen en de stuurinrichting. Het leverde mooi werk af!

Mercedes G-Klasse door Expedition Motor Company

Van een sportieve bolide stappen we over naar een avonturier met deze Mercedes G-Klasse uit 1991 die een tweede leven kreeg van het Amerikaanse bedrijf Expedition Motor Company. Hier veranderde er bijna niets aan het design en de motor. Het blijft een echte G-Klasse met een vijf-in-lijn diesel.

Het Amerikaanse bedrijf laat de klant de keuze om het motorblok te koppelen aan een handgeschakelde of een automatische vijfbak. Voor de rest werd de offroader aangepast aan de hedendaagse noden, inclusief op technologisch vlak, want hij is voortaan uitgerust met Android Auto en Apple CarPlay! Anderzijds is hij niet goedkoop, met zijn prijskaartje vanaf $ 160.000...

Mini door Paul Smith

Paul Smith is niet aan zijn proefstuk toe met Mini. Maar in dit geval gaat het om een exemplaar van de eerste generatie. De formule blijft wel dezelfde als bij de moderne ‘Strip’! Binnenin vinden we enkel het strikt noodzakelijke. En daar houdt het niet op, want de kleine stadswagen uit de jaren ‘60 werd omgebouwd naar een elektrisch model met een kit van Mini Recharged! Jammer dat het om een uniek exemplaar gaat… 

Vous voulez être informé des actualités automobiles ?

Cet article vous a plu et vous souhaitez recevoir les dernières actualités automobiles directement dans votre boîte mail ? Abonnez-vous maintenant gratuitement, tout comme plus d

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
De Mazda MX-5 rijdt al op duurzame brandstof!

De Mazda MX-5 rijdt al op duurzame brandstof!

Een exemplaar dat volledig standaard is, maar getankt met SUSTAIN 100 Percent, doorkruiste Engeland en deed daarbij 4 circuits aan. En het resultaat is veelbelovend!

Video: een Subaru met 862 pk voor een waanzinnige Gymkhana!

Video: een Subaru met 862 pk voor een waanzinnige Gymkhana!

Voor de tweede keer is het niet Ken Block, maar wel Travis Pastrana die uit de bol gaat tijdens deze Gymkhana!

Volkswagen werkt aan MEB+ met meer dan 700 km rijbereik

Volkswagen werkt aan MEB+ met meer dan 700 km rijbereik

De evolutie van het elektrische platform van de groep moet verder ook meer technologie en een hogere laadcapaciteit brengen, en leiden tot 10 nieuwe modellen tegen 2026.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Diesel, Automaat

€ 43.985
2020
29.840 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 37.990
2021
21.250 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km