Mercedes plant met de EQ een hele elektrische familie. Het eerste model, de EQC, wordt volop ontwikkeld.

Jean-François Christiaens
14/05/2018

1. 2019

De commercialisering van deze SUV begint volgend jaar. Mercedes bevestigt dat de ontwikkeling van de 100% elektrische SUV de oorspronkelijke planning volgt en in 2019 op “heel wat markten” zal verschijnen. De EQC wordt het eerste model van de elektrische EQ-familie, die tegen sneltempo uitgebreid zal worden.

2. 4 jaar

De ontwikkeling van de EQC begon vier jaar geleden al. De prototypes werden dus drie winters en zomers getest. De werking van hun batterijen werd uitgeprobeerd in temperaturen van -35 graden tot +50 graden. Mercedes wil deze zomer de werking van de batterijen en de klimaatregeling testen in Spanje.

3. 200

Er werden tijdens de testperiodes ongeveer 200 exemplaren van de EQC gebouwd. Eerst prototypes, daarna geleidelijk aan “preproductiemodellen”, die steeds meer op de finale productieversies zullen lijken.

4. 1/3-2/3

Om zijn EQC te finetunen zegt Mercedes een derde van de tijd digitale simulaties gedaan te hebben en twee derde echt op de weg getest te hebben. De Duitsers zouden speciale aandacht besteed hebben aan de demping van rol- en windgeluiden.

5. 9 landen

Tijdens de ontwikkeling heeft de elektrische SUV al heel wat afgereisd: je had de 200 gecamoufleerde testmodellen al tegen kunnen komen in Duitsland, Finland, Zweden, Spanje, Italië, Dubai, Zuid-Afrika, de VS en China.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.