5 elektrische Suzuki’s in Europa tegen 2030. Met ook de Jimny?

Het eerste elektrische model van het Japanse merk zou er al heel snel komen.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 27 januari 2023
  • Elektrisch

Suzuki heeft zijn wereldwijde strategie bekendgemaakt om te groeien tegen 2030. Daarbij wil het aan een betaalbare prijs “producten met unieke waarden” bieden. In Europa ligt de nadruk vooral op elektrische modellen. En dat worden er veel, want Suzuki wil dat tegen het einde van dit decennium 80% van zijn gamma op het Oude Continent elektrisch is, met daarnaast 20% hybride modellen.

Eerste elektrische Suzuki al in 2024

En om daarvoor te zorgen, zal het tussen nu en 2030 vijf 100% elektrische modellen op de markt brengen. De eerste daarvan moet er al zijn in 2024, volgend jaar dus! Mogelijk gaat het om de productieversie van de eVX, die begin januari nog voorgesteld werd in India, al lijkt het sterk dat die binnen het jaar na de conceptvoorstelling al productieklaar zou geraken en meteen de oversteek maakt naar Europa. Misschien eerder een EV op bestaande basis of een ‘gerebadged’ model van Toyota, naar het voorbeeld van de hybride Swace en plug-in hybride Across? Dat moet de toekomst uitwijzen.

Het interessante is dat op de briefing die Suzuki bij zijn plannen gaf, ook een schematische voorstelling getoond werd van de vijf modellen. Daarop is niet alleen een Wagon R-achtig silhouet en dat van 3 SUV’s (met een herkenbare eVX, naast een S-Cross en een Vitara?) te zien, maar ook iets wat meteen herkenbaar is als de Jimny. Of het daarbij gaat om het huidige model of om een volledig nieuwe Jimny, is niet duidelijk. Maar liefhebbers van het model mogen in elk geval al beginnen dromen van elektrisch offroaden. De Swift lijkt dan weer niet in de elektrische plannen voor te komen.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Suzuki? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Suzuki-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Suzuki.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km