5 elektrische Suzuki’s in Europa tegen 2030. Met ook de Jimny?

Het eerste elektrische model van het Japanse merk zou er al heel snel komen.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 27 januari 2023
  • Elektrisch

Suzuki heeft zijn wereldwijde strategie bekendgemaakt om te groeien tegen 2030. Daarbij wil het aan een betaalbare prijs “producten met unieke waarden” bieden. In Europa ligt de nadruk vooral op elektrische modellen. En dat worden er veel, want Suzuki wil dat tegen het einde van dit decennium 80% van zijn gamma op het Oude Continent elektrisch is, met daarnaast 20% hybride modellen.

Eerste elektrische Suzuki al in 2024

En om daarvoor te zorgen, zal het tussen nu en 2030 vijf 100% elektrische modellen op de markt brengen. De eerste daarvan moet er al zijn in 2024, volgend jaar dus! Mogelijk gaat het om de productieversie van de eVX, die begin januari nog voorgesteld werd in India, al lijkt het sterk dat die binnen het jaar na de conceptvoorstelling al productieklaar zou geraken en meteen de oversteek maakt naar Europa. Misschien eerder een EV op bestaande basis of een ‘gerebadged’ model van Toyota, naar het voorbeeld van de hybride Swace en plug-in hybride Across? Dat moet de toekomst uitwijzen.

Het interessante is dat op de briefing die Suzuki bij zijn plannen gaf, ook een schematische voorstelling getoond werd van de vijf modellen. Daarop is niet alleen een Wagon R-achtig silhouet en dat van 3 SUV’s (met een herkenbare eVX, naast een S-Cross en een Vitara?) te zien, maar ook iets wat meteen herkenbaar is als de Jimny. Of het daarbij gaat om het huidige model of om een volledig nieuwe Jimny, is niet duidelijk. Maar liefhebbers van het model mogen in elk geval al beginnen dromen van elektrisch offroaden. De Swift lijkt dan weer niet in de elektrische plannen voor te komen.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Suzuki? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Suzuki-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Suzuki.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

In plaats van een ‘echte’ camper te moeten kopen, kan je ook tijdelijk de nodige accessoires in een op maat gemaakte module voor je auto aanschaffen. Zoals met de QUQUQ Busbox-4, speciaal gemaakt voor de meest lifestylegeoriënteerde EV van het moment: de VW ID. Buzz!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Een grote compressor in een kleine Polo? Dat klinkt als een verleidelijk recept, en het bewijst dat de Volkswagen-groep – met een klein duwtje in de rug – weldegelijk een echte funauto kan bouwen!

Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Ben jij er klaar voor om de sensatie van je leven te ervaren? Vroom heeft 5 felbegeerde plaatsen veiliggesteld, zodat jij de co-piloot kan worden van een Porsche GT3 of GT4 tijdens de Porsche Club Francorchamps Days op 8 of 9 april. Wees er snel bij voordat deze unieke kans aan je voorbij gaat!

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Deze Mitsubishi XRT Concept is de voorbode van de volgende L200. Hij komt op de markt in Thailand en vervolgens in de rest van Azië en Oceanië, maar zal hij tot Europa geraken?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 23.999
2018
24.489 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km