5 maal stalen velgen, maar wel een coole look!

Stalen velgen, je ziet ze vandaag bijna niet meer op nieuwe auto’s. Ofwel worden die geleverd op aluminium velgen, ofwel met wieldoppen. Zijn stalen velgen dan zo lelijk?

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 11 februari 2022
  • Divers

Toegegeven, bij de meeste nieuwe auto’s passen stalen velgen als een tang op een varken. Kijk maar naar de exemplaren onder de uitgeklede versies van de Toyota GR86 en de Subaru BRZ. Maar er zijn nieuwe modellen waarbij stalen velgen wondermooi passen. Oordeel zelf.

1. Land Rover Defender

Hoewel de nieuwe Defender een veel minder ‘utilitair’ karakter heeft dan zijn voorganger, passen stalen velgen wonderwel bij de neo-retro lijnen van het model. Misschien is het wel de perfecte keuze om te tonen dat je je Defender niet enkel om zijn uitstraling kocht, maar dat je hem ook echt offroad wil gebruiken. Of als bestelwagen. 

2. Lada Niva

Over utilitair karakter gesproken… Echt nieuw kan je deze rustieke Rus met zijn 45 lentes niet noemen, maar hij is wel nog altijd nieuw te koop. In 2024 komt Lada, dat deel uitmaakt van de Renault-groep met een nieuwe Niva. Die zal ongetwijfeld minder mooi ogen op stalen velgen, maar het origineel doet dat des te meer.

3. Suzuki Jimny

Nog zo’n vaste waarde in het 4x4-landschap. En ook hier doen stalen velgen de rechte lijnen die verwijzen naar de voorouders van de kleine maar taaie Suzuki-offroader alle eer aan. De Jimny verdween even van de Europese markt omwille van zijn CO2-uitstoot, maar nu is hij terug als… bestelwagen. Maar jammer genoeg voldoet het laadruim niet aan de Belgische definitief van een lichte vracht, en wordt hij bij ons niet meer aangeboden.

4. Ford Bronco

Ook niet officieel ingevoerd bij ons, maar daarom niet minder mooi om naar te kijken: de nieuwe Ford Bronco. Deze unieke uitvoering die voor het goede doel gebouwd en geveild werd, verwijs met onder andere zijn stalen velgen naar de originele Bronco uit de sixties. Maar je kan in de VS ook gewoon een standaardmodel bestellen op ‘steelies’. Via parallelimport waaien er ongetwijfeld enkele exemplaren over de grote plas.

5. Caterham 7 ‘165’

Oké, bij deze nummer 5 spelen we wat vals, maar alleen omdat de lijst niet enkel moet bestaan uit 4x4’s. De Caterham 165 was de goedkoopste, kleinste en lichtste ‘Seven’ van de Britse autobouwer, met de aandrijflijn van de Japanse Suzuki Jimny Kei car, en hij werd standaard geleverd op 14-duims stalen wielen. Er was zelfs een lifestyle-versie, ook met stalen velgen. Vorig jaar maakte de 165 plaats voor de 170, die Caterham standaard levert met… alu velgen.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Suzuki.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

De nieuwste evolutie van Volkswagens infotainmentsysteem is meer dan enkel een groter scherm. Dankzij MIB4 heb je nu de kracht en kennis van AI binnen handbereik dankzij een eenvoudig stemcommando.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

De gloednieuwe Performance-versie van de Tesla Model 3 levert 460 pk en sprint van 0 tot 100 km/u in 3,1 seconden, met nog steeds 528 km autonomie.

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km