5 vragen aan Linda Jackson, CEO van Peugeot

Op het Autosalon van Brussel kreeg VROOM.be de kans om een gesprek te hebben met de algemeen directrice van het merk met de leeuw als logo, om zo meer te weten te komen over Peugeot, Stellantis en hun toekomst.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 20 januari 2023
  • Divers

VROOM.be: Wat vindt u van deze Brussels Motor Show?

Linda Jackson: Ik ben zeer enthousiast! Het is aangenaam om terug te zijn in België waar heel wat autobouwers mooie producten tonen op uitstekende standen. En het is een verkoopsalon, dus het wordt interessant om te zien hoeveel mensen er zullen komen. Het is ook interessant om opnieuw mensen te kunnen ontmoeten en de auto’s in het echt te zien. 


VROOM.be: Hoe doet Peugeot het op dit moment?

Linda Jackson: Peugeot doet het goed. De 208 is de best verkochte auto in Europa en de populairste elektrische auto in zijn segment. Dat is belangrijk voor ons omdat vanaf dit jaar alle Peugeot-modellen een geëlektrificeerde versie zullen krijgen en we in de komende twee jaar vijf nieuwe 100% elektrische auto's zullen lanceren. Dat betekent ook dat tegen 2025 al onze modellen over een volledig elektrische variant zullen beschikken. En niet te vergeten: vorige week was ik in Las Vegas om een nieuwe concept car voor te stellen.

VROOM.be: Keert Peugeot terug naar de Amerikaanse markt?

Linda Jackson: Neen. Deze voorstelling staat los van een terugkeer naar de Amerikaanse markt. Ik wilde de Inception Concept op de CES onthullen omdat hij meer is dan zomaar een concept car. Het doel was eerder om de toekomstige technologieën te tonen die we gaan uitrollen. De Inception Concept is geen Powerpoint presentatie, je zal een aantal van deze technologieën terugvinden in onze toekomstige modellen vanaf 2026, waaronder het fameuze 'Hypersquare'.


VROOM.be: Los van Peugeot, als we naar uw carrière kijken, heeft vrouw zijn in een sector die toch nog steeds gezien wordt als een mannenwereld een impact gehad op uw werk? 

Linda Jackson: Ik denk niet dat dat belangrijk is op mijn niveau. Je moet geloofwaardig zijn en je rol kunnen spelen. Anderzijds zijn er nu veel meer vrouwen in de sector dan toen ik 30 jaar geleden begon. Maar er zijn er nog meer nodig, want bij Peugeot bijvoorbeeld is 50% van de klanten een vrouw. En uit een recent onderzoek in het Verenigd Koninkrijk bleek dat 95% van de beslissing om een auto te kopen door de partner beïnvloed wordt, dus waarom zouden we niet meer vrouwen in de sector willen? Maar dat betekent niet dat we auto's voor vrouwen willen maken. Waarom zouden we ook? We zijn allemaal gelijk: we willen een mooie auto die aangenaam rijdt, en als je een Peugeot koopt, wil je plezier voelen. Man of vrouw, er is geen enkel verschil.

VROOM.be: We kunnen wel stellen dat Stellantis met Carlos Tavares een sterke topman heeft. Hoe is het om met hem te werken? 

Linda Jackson: Een uitdaging! Hij is rechtvaardig, maar hij eist resultaten. Zo redde hij PSA van het faillissement en staat hij nu aan het hoofd van de Stellantis-groep. Hij is waarschijnlijk één van de beste bazen waarvoor ik ooit heb gewerkt, omdat hij de sector ongelooflijk goed kent. Ik heb met hem een aantal dealers bezocht en hij kan als ingenieur van opleiding zowel met een monteur praten, als met een verkoper. En dat doet hij tot in de kleinste details. Hij heeft echt veel ervaring op alle vlakken.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Peugeot? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Peugeot-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km