5 vragen aan Linda Jackson, CEO van Peugeot

Op het Autosalon van Brussel kreeg VROOM.be de kans om een gesprek te hebben met de algemeen directrice van het merk met de leeuw als logo, om zo meer te weten te komen over Peugeot, Stellantis en hun toekomst.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 20 januari 2023
  • Brussels Motor Show
  • 1.903 weergaven

VROOM.be: Wat vindt u van deze Brussels Motor Show?

Linda Jackson: Ik ben zeer enthousiast! Het is aangenaam om terug te zijn in België waar heel wat autobouwers mooie producten tonen op uitstekende standen. En het is een verkoopsalon, dus het wordt interessant om te zien hoeveel mensen er zullen komen. Het is ook interessant om opnieuw mensen te kunnen ontmoeten en de auto’s in het echt te zien. 


VROOM.be: Hoe doet Peugeot het op dit moment?

Linda Jackson: Peugeot doet het goed. De 208 is de best verkochte auto in Europa en de populairste elektrische auto in zijn segment. Dat is belangrijk voor ons omdat vanaf dit jaar alle Peugeot-modellen een geëlektrificeerde versie zullen krijgen en we in de komende twee jaar vijf nieuwe 100% elektrische auto's zullen lanceren. Dat betekent ook dat tegen 2025 al onze modellen over een volledig elektrische variant zullen beschikken. En niet te vergeten: vorige week was ik in Las Vegas om een nieuwe concept car voor te stellen.

VROOM.be: Keert Peugeot terug naar de Amerikaanse markt?

Linda Jackson: Neen. Deze voorstelling staat los van een terugkeer naar de Amerikaanse markt. Ik wilde de Inception Concept op de CES onthullen omdat hij meer is dan zomaar een concept car. Het doel was eerder om de toekomstige technologieën te tonen die we gaan uitrollen. De Inception Concept is geen Powerpoint presentatie, je zal een aantal van deze technologieën terugvinden in onze toekomstige modellen vanaf 2026, waaronder het fameuze 'Hypersquare'.


VROOM.be: Los van Peugeot, als we naar uw carrière kijken, heeft vrouw zijn in een sector die toch nog steeds gezien wordt als een mannenwereld een impact gehad op uw werk? 

Linda Jackson: Ik denk niet dat dat belangrijk is op mijn niveau. Je moet geloofwaardig zijn en je rol kunnen spelen. Anderzijds zijn er nu veel meer vrouwen in de sector dan toen ik 30 jaar geleden begon. Maar er zijn er nog meer nodig, want bij Peugeot bijvoorbeeld is 50% van de klanten een vrouw. En uit een recent onderzoek in het Verenigd Koninkrijk bleek dat 95% van de beslissing om een auto te kopen door de partner beïnvloed wordt, dus waarom zouden we niet meer vrouwen in de sector willen? Maar dat betekent niet dat we auto's voor vrouwen willen maken. Waarom zouden we ook? We zijn allemaal gelijk: we willen een mooie auto die aangenaam rijdt, en als je een Peugeot koopt, wil je plezier voelen. Man of vrouw, er is geen enkel verschil.

VROOM.be: We kunnen wel stellen dat Stellantis met Carlos Tavares een sterke topman heeft. Hoe is het om met hem te werken? 

Linda Jackson: Een uitdaging! Hij is rechtvaardig, maar hij eist resultaten. Zo redde hij PSA van het faillissement en staat hij nu aan het hoofd van de Stellantis-groep. Hij is waarschijnlijk één van de beste bazen waarvoor ik ooit heb gewerkt, omdat hij de sector ongelooflijk goed kent. Ik heb met hem een aantal dealers bezocht en hij kan als ingenieur van opleiding zowel met een monteur praten, als met een verkoper. En dat doet hij tot in de kleinste details. Hij heeft echt veel ervaring op alle vlakken.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Peugeot? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Peugeot-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Ford: een patent op... ingebouwde drones?

Ford: een patent op... ingebouwde drones?

Onderzoekers van het merk denken aan concepten om de veiligheid te verbeteren en zelfs leveringen onderweg mogelijk te maken!

AC Schnitzer pompt 610 pk en 750 Nm in de M3 Touring!

AC Schnitzer pompt 610 pk en 750 Nm in de M3 Touring!

Genoeg om een paar plaatsen te klimmen in de lijst van snelste breaks...

Deze avontuurlijke Nissan Ariya ziet er beestig uit

Deze avontuurlijke Nissan Ariya ziet er beestig uit

Hij zal gebruikt worden bij een expeditie van de Noord- naar de Zuidpool

Porsche restaureerde de 959 van Jacky Ickx

Porsche restaureerde de 959 van Jacky Ickx

Nu Porsche zijn 75ste verjaardag viert, besloot het merk om een nieuw leven te geven aan de 959 die in 1986 na 14.000 km tweede finishte in de Parijs-Dakar-rally.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
32.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Manueel

€ 6.999
2014
214.750 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km