5 weetjes over de Ford Mustang Dark Horse

Samen met de nieuwe Mustang heeft Ford meteen ook een nieuwe, gepeperde versie onthuld: de Mustang Dark Horse! Dit zijn 5 dingen die je daarover moet weten.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 22 september 2022
  • Toekomst
  • 3.772 weergaven

1. Dit is de start van een nieuwe familie van circuitmodellen

Hoewel hij ontwikkeld werd om uit te blinken op het circuit, is de Ford Mustang Dark Horse gehomologeerd voor gebruik op de weg. Toch zal hij de basis vormen voor een complete familie van nog radicalere modellen, bedoeld voor gebruik in de competitie. Ford heeft zes verschillende versies van de Mustang Dark Horse aangekondigd voor exclusief gebruik op het circuit: Dark Horse S, Dark Horse R, GT3, GT4, NASCAR en NHRA Factory X racing.

2. De krachtigste atmosferische 5.0 liter Coyote V8 ooit

De Dark Horse Mustang behoudt de atmosferische 5.0 liter Coyote V8 van de nieuwe Mustang GT. Maar het blok wordt getrakteerd op heel wat verbeteringen, zoals de drijfstangen uit het drukgevoede blok van de 760 pk sterke Mustang Shelby GT500. Hij krijgt ook een nieuwe inlaat die met verse lucht wordt gevoed door een grille met aanzienlijk meer opengewerkt 'neusgaten'. Ford heeft de exacte technische specificaties van deze "Dark Horse" nog niet vrijgegeven, maar zegt wel te mikken op 500 pk. We weten ook dat het leeggewicht van de Mustang Dark Horse 1.755 kg bedraagt. Ter vergelijking: de radicale CSL-versie van de BMW M4 beschikt over 550 pk voor een gewicht van 1.625 kg.

3. Ook met een handgeschakelde versnellingsbak... met een titanium 'geprinte' pookknop.

Puristen zullen blij zijn: het zal mogelijk zijn om deze V8 met een handgeschakelde versnellingsbak te bestellen, iets wat zeldzaam is geworden bij auto's die de 500 pk-grens naderen! Deze zesversnellingsbak is ontwikkeld door Tremec, dat ook de transmissie met dubbele koppeling voor de Shelby GT500 ontwikkelde. De kers op de taart is een 3D-geprinte titanium bol bovenop de versnellingspook. Een automatische 10-traps versnellingsbak zal in optie leverbaar zijn.

4. De Mustang toont zich voor het eerst in vooraanzicht

Naast specifieke aerodynamische addenda (onder andere een vaste spoiler achteraan) en een voor het model voorbehouden kleur (Blue Ember), krijgt deze speciale Mustang 'Mustang Dark Horse'-badges op de wielkasten, kofferklep en drempels. Dit logo stelt een paard voor in vooraanzicht, een primeur op een Mustang! Op de grille blijft het traditionele galopperende paard in profiel zichtbaar, maar’ dan in een donkere, geanodiseerde afwerking om hem te onderscheiden van de rest van de kudde.

5. De Dark Horse kan worden uitgerust met koolstofvezel wielen

Voor de meest veeleisende bestuurders zal Ford een optioneel "Handling Package" aanbieden om de Dark Horse nog wendbaarder te maken. Hij krijgt dan een specifieke achterspoiler geïnspireerd door die van de Ford GT, een stevigere vering en semi-slick Pirelli Trofeo banden. En dat is nog niet alles: lichtgewicht koolstofvezel wielen, ontwikkeld door de specialisten van Carbon Revolution, zullen ook als optie leverbaar zijn.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Ford Mustang? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Ford Mustang-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Airbus en Renault gaan samenwerken om de batterijen van morgen te ontwikkelen

Airbus en Renault gaan samenwerken om de batterijen van morgen te ontwikkelen

Het doel: erin slagen om meer energie op te slaan in kleinere en lichtere batterijen.

Volkswagen heeft naar zijn klanten geluisterd voor de update van de ID.3!

Volkswagen heeft naar zijn klanten geluisterd voor de update van de ID.3!

De facelift van de elektrische hatchback wordt in de lente van 2023 verwacht.

Youngtimers: explodeert de prijs van BMW ‘M’-modellen uit de jaren ‘80 en ‘90?

Youngtimers: explodeert de prijs van BMW ‘M’-modellen uit de jaren ‘80 en ‘90?

De waardes die sommige BMW’s behaalden tijdens een recente veiling zijn duizelingwekkend!

Opel Rocks e-xtreme is… extreem

Opel Rocks e-xtreme is… extreem

Deze nieuwe look voor het Duitse broertje van de Citroën Ami is het resultaat in van een designwedstrijd. En Opel gaat hem bouwen...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 37.990
2021
20.000 km

Diesel, Automaat

€ 43.985
2020
29.840 km