8 nieuwe compacte SUV’s die nog voor het einde van het jaar gelanceerd worden

Wie dacht dat SUV’s een modeverschijnsel waren, heeft het mis. Steeds meer mensen kiezen voor een hoger model, en het aantal modellen neemt dus toe. Vooral in het compacte segment. Dit zijn 8 modellen met een lengte van minder dan 4,5 meter die nog voor het einde van dit jaar gelanceerd worden.
  • Piette François
  • 22 september 2017

Volkswagen T-Roc

Volkswagen is zelden de eerste om een nieuw segment aan te boren, maar verovert het wel meteen als het zijn intrede doet. Kijk maar naar de Tiguan… Deze T-Roc is met zijn 4,23 meter een mini-Tiguan die er iets speelser uitziet. Het motorgamma en de uitrustingsmogelijkheden zijn bijzonder uitgebreid. In tegenstelling tot heel wat andere modellen uit het compactere segment is hij ook verkrijgbaar met vierwielaandrijving.

Skoda Karoq

Dit is de kleinste SUV van het Tsjechische merk, maar de vervanger van de Yeti is toch 4,38 meter lang. Daarmee concurreert hij met de Seat Ateca, VW Tiguan en Nissan Qashqai. Naar goede Tsjechische gewoonte is hij bijzonder ruim, en de Karoq beschikt over een moderne veiligheids- en multimedia-uitrusting.

Kia Stonic

Deze 4,14 meter lange stadsrakker is geen tweelingbroer van de Hyundai Kona. Die zoekt het hogerop, terwijl de Stonic meer op een stadspubliek mikt dat een leuke auto zoekt. Geen vierwielaandrijving, maar je krijgt wel een gulle standaarduitrusting.

Citroën C3 Aircross

Citroën maakt jacht op de Renault Captur. De C3 Aircross is een leuke en praktische auto, die weliswaar niet de typische “airbumps” krijgt van de recentste Citroën-modellen. De 4,15 meter lange Fransman heeft heel wat personalisatiemogelijkheden: naar verluidt zijn er 90 mogelijke combinaties tussen koetswerkkleur, dak, velgen en interieuraankleding.

Hyundai Kona

Hoewel de vraag naar vierwielaandrijving in het segment van de kleine SUV’s (het B-segment) klein is, houdt dat Hyundai niet tegen om van de Kona een echte terreinwagen te maken. De Kona mikt daarnaast op een hoger segment met motoren van 115 tot… 177 pk.

Seat Arona

Met de Ateca is Seat er eindelijk in geslaagd om uit de rode cijfers te geraken. De kleine broer, de Arona, moet die tendens verderzetten. Met een lengte van 4,14 meter sluit hij aan bij de Ibiza, maar hij is wel 10 centimeter hoger. Dankzij de VW-groep beschikt deze Seat over heel wat motoren, maar niet over vierwielaandrijving.

Jaguar E-Pace

Dit is niet de I-Pace, de elektrische SUV die Jaguar volgend jaar wil lanceren. Dit model is net geen 4,4 meter lang en mikt op de BMW X1 en Mercedes GLA. Net als die laatste drijft hij in zijn basisversies de voorwielen aan. Jaguar belooft heel wat interieurruimte en een dynamisch weggedrag dat aan de Jaguar-vereisten voldoet.

Opel Grandland X

De Grandland X is net geen 4,5 meter lang en vloeit voort uit de samenwerking tussen Opel en Peugeot. Dat betekent dat hij het uitstekende platform van de 3008 overneemt, net als zijn motoren. De presentatie is echter iets klassieker, zoals het een Germaans product betaamt. De Opel scoort goed op alle vlakken, maar biedt een beperkt motorgamma en doet het zonder vierwielaandrijving.

Meer lezen over:

Over de auteur: Piette François

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

De gloednieuwe Performance-versie van de Tesla Model 3 levert 460 pk en sprint van 0 tot 100 km/u in 3,1 seconden, met nog steeds 528 km autonomie.

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km