Apollo Project Evo: extreme prestaties!

De Duitse autobouwer laat weer van zich horen met een nieuwe hypercar die de limieten van de verbeelding nog wat verder tart.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 09 november 2021
  • Straf

De Apollo Project Evo zorgt voor sensatie op de internationale importbeurs in Shanghai. Je moet hem gewoon bekijken om te zien waarom… De maker van de al bijzonder indrukwekkende Intensa Emozione heeft zijn werk herzien om ons een nog extremere bolide voor te schotelen! Je kan je moeilijk inbeelden dat je deze indrukwekkende machine ooit op de openbare weg kan tegenkomen. En al zeker omdat deze Project Evo nog altijd in de prototypefase lijkt te zitten. 

Logischerwijs beter

Hoewel Apollo de productie aankondigt en de besteltabellen opent, geeft de autobouwer zo goed als geen info vrij over zijn hypercar. Omdat het hier gaat over een verbetering van de Intensa Emozione, kunnen we ons inbeelden dat deze versie een nog krachtigere uitvoering van de atmosferische V12 centraal achterin heeft zitten. En hij leverde al 780 pk aan een toerental van 9000 t/min. Daarmee haalde de Intensa Emozione vanuit stilstand de 100 km/u in amper 2,7 seconden, en hield hij het pas bekeken bij een top van 335 km/u. De Project Evo zou logischerwijs nog beter moeten doen…

Wanneer en voor hoeveel? 

Over de prijs en de lanceringsdatum werd nog niets gezegd. Maar we kunnen zonder verpinken zeggen dat dat de prijs minimum 7 cijfers zal tellen en dat je nog lang moet wachten, zelfs eens de productie begint, om een exemplaar te kunnen bemachtigen…

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: Apollo.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Porsche Cayenne GTS 2024: grote troostprijs!

Porsche Cayenne GTS 2024: grote troostprijs!

De onlangs gemoderniseerde Cayenne krijgt opnieuw een GTS-versie. Die biedt een beetje 'Turbo GT'-smaak aan Europese klanten die het zonder deze topversie moeten stellen...

Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel heeft zijn grootste SUV Grandland vernieuwd voor 2024. Deze tweede generatie zit vol nieuwigheden voor het Duitse merk op vlak van licht, maar ook op vlak van elektrische technologie met een actieradius van 700 km.

Range Rover Electric speelt op ijs

Range Rover Electric speelt op ijs

Land Rover laat de eerste beelden zien van zijn toekomstige Range Rover Electric zonder camouflage, en vertelt ons meer over zijn innovatieve tractiecontrole.

Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

De Aston Martin DBX is voortaan enkel nog maar leverbaar als 707 en krijgt een nieuw dashboard, met een hoogdnodige update op technologisch vlak.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km