Officieel: Porsche Taycan GTS en Sport Turismo, gezinsuitbreiding

Op het salon van Los Angeles onthult Porsche niet één maar wel twee nieuwe Taycans: de berline GTS en de nieuwe koetswerkvariant Sport Turismo.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 17 november 2021
  • Lancering

Het regent nieuwigheden bij Porsche onder de Californische zon, vooral dan voor de Taycan. Zoals alle andere modellen van het Porsche-gamma heeft de elektrische berline voortaan recht op een sportievere GTS-variant. Met 598 pk en 850 Nm aan koppel zit die tussen de 4S en de Turbo. Net zoals die twee laatste modellen gebruikt hij twee elektromotoren die van hem een vierwielaandrijver maken. De sprint van 0 naar 100 km/u is een formaliteit die minder dan 3,7 seconden vergt en de topsnelheid ligt op 250 km/u.

Meer dan 500 kilometer

Onder het chassis hangt hetzelfde accupakket van 93,4 kWh als in de Turbo en de Turbo S, met dezelfde architectuur van 800V. Daarmee heeft de batterij maar een minuutje of 20 nodig om van 5 naar 80 procent op te laden. Maar hij onderscheidt zich van zijn broers door zijn rijbereik. Dit is namelijk de eerste Taycan die meer dan 500 kilometer haalt volgens de WLTP-norm: 504 kilometer om precies te zijn. Alle motoraanpassingen gaan gepaard met een specifieke ijking voor de ophanging en achterwielsturing.

Rood en zwart

Uiterlijk past Porsche het gebruikelijke GTS-recept toe, met grote, zwartglanzende elementen en een aantal specifieke logo’s. In het interieur heeft het geraffineerde leder grotendeels plaats gemaakt voor alcantara, dat overal te zien is: de stoelen, het stuurwiel, de middenconsole en het dashboard kunnen ermee worden bekleed.

Een andere bijzonderheid waar je van in het interieur van kan genieten is het Porsche Electric Sport Sound, dat is herwerkt om nog beter aan te sluiten bij de sportieve eigenschappen van het model. Je koopt deze Taycan GTS vanaf 134.249 euro.

Break Sport Turismo

Net zoals de andere berline van het merk, de Panamera, krijgt de Taycan ook een breakafgeleide met de naam Sport Turismo. Heel eenvoudig gezegd is dat een Cross Turismo die is verlaagd en waarvan de ‘offroadaccessoires’ zijn verwijderd. De twee koetswerkversies hebben een even grote koffer, namelijk 446 liter (39 liter meer dan de berline) tot 1.212 liter met de achterbank neergeklapt.

Vandaag is de Sport Turismo enkel verkrijgbaar als GTS. Zijn prijskaartje begint bij 138.352 euro. Maar ga er maar van uit dat er binnenkort nog andere vermogensversies volgen. In totaal bestaan er vandaag 10 verschillende Taycan-afgeleiden. Het wordt druk in het gamma…

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Porsche ? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Porsche zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Een grote compressor in een kleine Polo? Dat klinkt als een verleidelijk recept, en het bewijst dat de Volkswagen-groep – met een klein duwtje in de rug – weldegelijk een echte funauto kan bouwen!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

In plaats van een ‘echte’ camper te moeten kopen, kan je ook tijdelijk de nodige accessoires in een op maat gemaakte module voor je auto aanschaffen. Zoals met de QUQUQ Busbox-4, speciaal gemaakt voor de meest lifestylegeoriënteerde EV van het moment: de VW ID. Buzz!

Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Ben jij er klaar voor om de sensatie van je leven te ervaren? Vroom heeft 5 felbegeerde plaatsen veiliggesteld, zodat jij de co-piloot kan worden van een Porsche GT3 of GT4 tijdens de Porsche Club Francorchamps Days op 8 of 9 april. Wees er snel bij voordat deze unieke kans aan je voorbij gaat!

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Deze Mitsubishi XRT Concept is de voorbode van de volgende L200. Hij komt op de markt in Thailand en vervolgens in de rest van Azië en Oceanië, maar zal hij tot Europa geraken?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.999
2018
24.489 km