De Piaggio Group in Milaan: De sportieve ambities voor Aprilia en nieuwe varianten op de Guzzi California

  • Wouters Bruno
  • 11 november 2014

Piaggio speelde op het salon van Milaan een thuiswedstrijd en greep die mogelijkheid aan om de pers te trakteren op een wel zéér uitgebreide persconferentie.

Dat gezegd zijnde, hadden zijn bij Aprilia redenen genoeg om zich op de borst te slaan. De Italianen pakten dit jaar met Sylvain Guintoli weer de wereldbeker in het WSBK en volgend jaar zullen ze opnieuw hun intrede doen in de MotoGP.

Om dat sportief nieuws te vieren én om mee bovenaan te blijven draaien namen de ingenieurs de RSV4 RR duchtig onder handen. Dat leverde op de vermogenscurve 16 extra paarden op (201 in totaal), terwijl het drooggewicht bleef staan op 180 kg. De motor is instelbaar in alle mogelijke richtingen tot aan de positie van het blok toe. Het elektronische APRC vervolledigt de telemetrie aan boord en is via Bluetooth te koppelen aan je smartphone en het internet.

Als dat nog niet voldoende is, dan is er nog de RSV4 RF waarvan er slechts 500 exemplaren worden gemaakt. Die is voorzien van een Race Pack met lichtere velgen en nieuwe Öhlins-vering met meer mogelijkheden.

Voor op de openbare weg kun je vanaf 2015 kiezen voor de vernieuwde Tuono V4 1100: die heeft 175 pk en een koppel van 120 Nm en is - gelukkig maar - voorzien van Aprilia’s Performance Ride Control (APRC).

Wie elke dag de baan op wil, die kan een kijkje nemen bij de nieuwe Caponord waarvan er nu een Rally-variant is: die heeft nieuwe spaakvelgen (19” vooraan), een benzinetank van 24 liter, groter windscherm, een bagageset in aluminium en diverse valbeugels.

Bij Moto Guzzi voerde de California de hoofdtoon aan. Nadat we van de V7 al verschillende variaties hadden gezien, was het nu de beurt aan de California om zijn verschillende gedaantes te tonen. Een daarvan is de Touring SE die je onmiddellijk herkent aan zijn tweekleuren lak, zijn rugsteun voor de duo, het aangepaste zadel en de panelen op de flanken.

Wat virieler is de Guzzi Audace die al het chroom in de vuilbak kiepert en volledig voor zwart gaat. De uitlaten zijn expressiever vormgegeven en de koplamp herneemt z’n klassieke ronde vormgeving. De Custom zoals hij had moeten zijn.

De Eldorado gaat dan weer helemaal ‘vintage’ en herneemt stylingkenmerken van de eerste V7’s uit d jaren ’60. Spaakvelgen, banden met witte flanken, een verfraaid benzinereservoir, een groot zadel, een speciaal handvat voor de duo, een klein, klassiek vormgegeven achterlicht, retro-stuur…

Een model waar ze bij Guzzi allicht het meeste plezier aan hebben beleefd, is de baggerversie van de California, de MGX-21. Deze bad ass Guzzi valt op door z’n spectaculair vol 21” voorwiel, een Batwing-style kopkuip, de taps toelopende, smalle achterkant, zijn zwarte carbon jasje met felle rode accenten… De MGX-21 kan zo naast alle Amerikaanse concurrenten staan.

Bij Piaggio zagen we een eerste prototype van een elektrische fiets en gingen we ons weer vergapen aan de quasi onbereikbare Vespa 946.

Meer lezen over:

Over de auteur: Wouters Bruno Bruno Wouters schrijft sinds 2005 voor Vroom. Als iets wielen en een motor heeft, is Bruno een gelukkig man.
Technologische evoluties boeien hem zeker, maar sensaties zoekt hij het liefst op plattelandswegen met een Morgan of met de motor.
Foto's ©: Manufacturer. Source ©: Piaggio Group.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Onze 5 favoriete details van de Alfa Romeo Junior (ex-Milano) 2024

Onze 5 favoriete details van de Alfa Romeo Junior (ex-Milano) 2024

De ex-Alfa Romeo Milano heeft enkele mooie troeven die voor zich spreken.

Audi e-tron GT facelift, ook meer dan 1.000 pk?

Audi e-tron GT facelift, ook meer dan 1.000 pk?

Als de Porsche Taycan een facelift krijgt, is het niet meer dan logisch dat de technisch gelijke Audi e-tron GT volgt. Audi laat nu al enkele foto’s zien van de elektrische sportberline, maar krijgt hij ook de 1.108 pk sterke motoren van de Taycan Turbo GT?

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda trakteert zichzelf op een nieuw vlaggenschip met plaats voor 7 personen: dit is de SUV CX-80, die boven de CX-60 en CX-5 komt te staan.

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Net als de kleinere C3 zal deze nieuwe Citroën C3 Aircross beschikbaar zijn op benzine, als hybride en als volledig elektrische versie!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km