Top 5: opvallende conceptcars in München

Zoals zo vaak bij dit soort evenementen komen constructeurs vooral om hun visie op de toekomst in het groot voor te stellen via allerlei indrukwekkende conceptcars. 5 daarvan hebben heel sterk onze aandacht getrokken.

  • VROOM  Team VROOM Team
  • 07 september 2021
  • Straf

Het Duitse salon ziet er dit jaar heel anders uit. Gedaan met de enorme hallen in Frankfurt die volledig aan auto’s zijn gewijd, vandaag zijn we in München en krijgt mobiliteit voorrang. Het evenement vindt trouwens gedeeltelijk in de stad plaats via een reeks pop-upstands. Helaas waren die laatste nog niet klaar toen de pers aankwam. Wij hebben het dus moeten doen met de bijeenkomst net buiten de metropool. Gelukkig bulkte die al volop van allerlei soorten nieuwigheden en conceptcars.

1. BMW i Vision Circular 

We beginnen sterk met deze concept van BMW, die een nieuwe vorm van mobiliteit belooft. Dit is hoe de Beiers de toekomst van de auto zien in 2040: elektrisch, maar vooral duurzaam. De kleine auto van zo’n 4 meter is gemaakt in gerecycleerde producten, van de stoelbekleding over het dashboard tot het koetswerk, alles is bedacht om een tweede leven te geven aan gebruikte materialen. De i Vision Circular biedt bovendien een andere en… interessante designaanpak.

2. Mercedes Project One

Liefhebbers van de verbrandingsmotor mogen in hun handjes wrijven, de toekomst van de mobiliteit wordt niet puur elektrisch, of toch niet meteen. Mercedes is naar München afgezakt met een ‘concept’ die heel dicht aansluit bij de productieversie van zijn AMG One ter gelegenheid van zijn introductie in de videogame Forza. De hypercircuitauto heeft een recht uit het F1 geleende 1.6-V6 die wordt gecombineerd met twee elektromotoren voor een totaalvermogen dat vlot over de 1.000 pk wipt. Voor hij ‘in het echt’ verschijnt maakt hij eerst zijn opwachting in de vijfde uitgave van Forza Horizon, dat op 5 november wordt geïntroduceerd voor Xbox.

3. Mercedes Vision Avtr

Na de wereld van bijna-productie komen we nu bij de volledige dromerij. Het concept van een elektrische en zelfrijdende Mercedes is natuurlijk niet nieuw, maar het blijft even fascinerend. De Vision Avtr is rechtstreeks geïnspireerd op de film van James Cameron en heeft zelfs geen stuur. Het dashboard bestaat daarentegen uit een enorm scherm om de passagiers tijdens hun ritten te onderhouden. En dan is er nog die koetswerklijn die wordt versterkt door de schitterende verlichte velgen en de tientallen mobiele vleugeltjes waarvan de bewegingen gewoonweg hypnotiserend zijn. Maar niets van dit alles zal binnenkort op de weg verschijnen…

4. Smart Concept 1 

We blijven bij Daimler, dat sterk aanwezig is in München met Mercedes, maar ook met Smart. Het Duitse merk toont op zijn stand slechts één auto: een concept voor een stekker-SUV. Naast zijn ronde vormen heeft de kleine 4x4 in tegengestelde richting openende deuren die toegang geven tot een interieur met een indrukwekkend lichtspel. Onder dit koetswerk schuilt een Geely-chassis vol batterijen voor een rijbereik van tot 700 kilometer. Hij kondigt (eindelijk) een nieuw model aan voor Smart, dat in 2022 op de markt komt.

5. VW ID. LIFE 

De Duitse reus heeft het salon van München benut om deze conceptcar aan te kondigen die de volgende Polo laat zien, al is die waarschijnlijk nog ver weg. Dit elektrische model heeft een batterij die hem tot 400 kilometer ver brengt en hij ontwikkelt 234 pk. Het interieur is kaal en opgebouwd in gerecycleerde materialen. De bijzondere cross-over oogt amusant, net zoals de vloermatjes, die doen denken aan badmatten in een badkamer.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:


Meer lezen over:

VROOM  Team
Over de auteur: VROOM Team

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km