Video: Mate Rimac amuseert zich met een exclusieve Nevera… in de modder!

De baas van de Kroatische autobouwer kent blijkbaar geen angst: hij beslist om offroad te gaan met een bijna 2 miljoen euro kostende Nevera!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 18 november 2021
  • Straf

Je weet het misschien niet, maar Rimac is heel actief op YouTube. De autobouwer post er regelmatig video’s die vaak gaan over de ontwikkeling van hun nieuwste creatie, de Nevera. Een deel van die ontwikkeling houdt in dat een nieuw voertuig aan een crashtest onderworpen wordt. De bolide waar Mate Rimac nu mee rijdt, is bestemd om meermaals tegen de muur geknald te worden. En dat gaf de Kroaat een ideetje…

Als het toch kan! 

Omdat deze Rimac toch niet verkocht zal worden, kan je er maar beter van genieten tot het moment dat hij zijn jammerlijke lot ondergaat. Mate Rimac heeft dan ook iets eerder verrassends in petto. Geen verschroeiende acceleraties of een dagje circuit, maar eerder een ‘offroad-tripje’!

Geen enkele toekomstige eigenaar zou dit aandurven   

Gezien het concept van de sportwagen behoort écht terreinwerk niet tot de mogelijkheden, en dus blijft het bij niet-geasfalteerde wegen. Spelen in de modder dus! Bovendien heeft hij een volledige bouwwerf ter beschikking waar de nieuwe Rimac-fabriek wordt opgetrokken. Dat levert natuurlijk spectaculaire beelden op! En het tripje zal ongetwijfeld niet nog eens herhaald worden, als je weet dat een Nevera om en bij de 2 miljoen euro kost…

Een triest einde…

De elektrische hypercar doet het eerlijk gezegd niet slecht met zijn vier motoren (één per wiel) die zorgen voor vierwielaandrijving. OK, het is geen Defender, maar Mr. Rimac lijkt zich echt te amuseren aan het stuur van zijn Nevera. Die laatste moet trouwens enkel nog onder de douche… voor hij tegen de muur geknald wordt! 


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: Facebook Rimac.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km