Alfa Romeo Tonale: afspraak op 8 februari

Het is officieel: één van de meest langverwachte SUV’s wordt binnenkort eindelijk onthuld! Afspraak op 8 februari om de Alfa Romeo Tonale zonder camouflage te ontdekken!

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 25 januari 2022
  • Lancering
  • 5.755 weergaven

De voorstelling van de Tonale Concept dateert al van maart 2019. Het was de ‘goede oude tijd’ van het Salon van Genève, voor de pandemie. Uit de concept car zou vervolgens een productiemodel groeien dat in 2021 in de catalogus terecht zou komen, waar al sinds de lancering van de Giulia in 2016 en de Stelvio in 2017 geen beweging meer in zat.

De productie werd echter uitgesteld, onder andere door de fusie tussen de groepen FCA en PSA om samen Stellantis te vormen. We verwachten nu eerder dat deze SUV tegen de zomer bij de dealers van het Italiaanse merk zal opduiken.

Één ding is zeker: Alfa Romeo zal de Tonale in zijn definitieve vorm officieel onthullen op 8 februari. 

Tot dan moeten we het doen met foto’s van deze ontwikkelingsmodellen die onze spionnen wisten te betrappen in het Hoge Noorden.


We kunnen zien dat de koplampen van de productieversie minder smal geworden zijn dan op de concept car. We zien ook door de camouflage dat de lichtstrook tussen de lichtunits achteraan wel behouden blijft.

Technisch zou de Tonale gebaseerd moeten zijn op de Jeep Renegade. En net zoals die laatste zal hij ook uitgerust zijn met een plug-in hybride aandrijving. Afspraak binnenkort om meer te weten te komen.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Alfa Romeo? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Alfa Romeo-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?
Foto's ©: Automedia / Alfa Romeo.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
De nieuwe Porsche Cayenne: dit weten we al

De nieuwe Porsche Cayenne: dit weten we al

De derde generatie van de Cayenne krijgt in de lente een update. Dit is wat we er nu al over weten.

BMW X5 en X6, verlichte neus en meer rijbereik

BMW X5 en X6, verlichte neus en meer rijbereik

De elektrificatie wordt naar een hoger niveau getild, met plug-in hybrides die een elektrisch rijbereik bieden van meer dan 100 km.

Geflopt model: de Reliant Scimitar SS1, een vergeten zonderling

Geflopt model: de Reliant Scimitar SS1, een vergeten zonderling

In de moderne autogeschiedenis bekleedt Reliant een heel bijzonder plaatsje. Nadat het merk naam had gemaakt met auto's op drie wielen, en later met mooie shooting brakes in kunststof, beslist het om te investeren in roadsters. We schrijven begin jaren '80 en – op papier althans – lijkt dat een geweldig idee!

Top 10 van de populairste elektrische auto’s in Europa

Top 10 van de populairste elektrische auto’s in Europa

Twee modellen van hetzelfde Amerikaanse merk domineren afgetekend het klassement van de verkoop van elektrische auto’s op het Oude Continent.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
32.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Manueel

€ 6.999
2014
214.750 km